Karpalo-pähkinä-bostonkakku

Karpalo-pähkinä-bostonkakku 

60+
min
15 annosta
yli 60 min
Klassisen bostonkakun sisälle voi laittaa mitä vain. Perinteinen kaneli-sokeri-yhdistelmä maistuu korvapuustien ystäville.

Ainekset

Taikina

2 ½ dl maitoa
25 g hiivaa
1 kananmuna
½ tl suolaa
1 ½ dl sokeria
noin 8 dl vehnäjauhoja
50 g pehmeää voita

Täyte

100 g pehmeää voita
1 dl ruokosokeria
2 tl kanelia
½ dl kuivattuja karpaloita
½ dl rouhittua saksanpähkinää
½ dl rusinoita

Voiteluun

1 kananmuna

Päälle

1 ½ dl tomusokeria
1 rkl sitruunamehua
1 rkl vettä

Valmistusohje

1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Murenna hiiva maitoon. Sekoita joukkoon muna, suola ja sokeri. Lisää jauhoja vähitellen ja vaivaa taikina hyvin. Lisää pehmeä voi jauhojen lisäämisen loppuvaiheessa. Alusta taikinaa, kunnes se on tasaista ja irtoaa käsistä ja kulhon reunoista. Taikina saa jäädä pehmeäksi. Anna taikinan kohota leivinliinan alla kaksinkertaiseksi.

2. Kauli taikina jauhoja apuna käyttäen levyksi työpöydälle.

3. Sekoita keskenään täytteen voi, sokeri ja kaneli. Voitele levy voiseoksella ja ripottele päälle karpalot, pähkinät ja rusinat. Rullaa kääretortun tapaan. Leikkaa terävällä veitsellä 8–10 paksua viipaletta ja laita ne leikkuupinta ylöspäin irtopohjaisen, voidellun uunivuoan pohjalle. Kohota leivinliinan alla noin 15 minuuttia.

4. Voitele vatkatulla munalla. Paista uunin alimmalla tasolla 175 asteessa noin 30–35 minuuttia. Voit kokeilla pullan kypsyyttä puutikulla. Anna jäähtyä vuoassa.

5. Tee päällinen. Sekoita tomusokerin joukkoon sitruunamehu ja vesi niin, että tahna on tasaista ja riittävän paksua. Levitä jäähtyneen pullan päälle.

Lisää reseptejä:

Aprikoosi-bostonkakku
Mustikkaboston
Manteli-bostonkakku
Ruoka.fi: Mansikkaboston

 

Tunnisteet

Ruokavalio:
Ateriatyyppi:
Kotiliesi toimitus
Jorma Marstio/Otavamedia