Karpalo-valkosuklaakakku
Kirpeät karpalot saavat kahvikakussa seurakseen makeaa valkosuklaata, maustamatonta jogurttia ja raikasta appelsiinia.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 20 annosta
- Kasvis
Ainekset
- 200 g huoneenlämpöistä voita tai margariinia
- 2 ½ dl sokeria
- 3 kananmunaa
- 4 dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 2 tl vaniljasokeria
- ½ tl suolaa
- 100 g valkosuklaata
- 1 appelsiinin raastettu kuori
- 1 dl maustamatonta jogurttia
- 2 dl pakastekarpaloita
Vuokaan
- voita tai margariinia
- korppujauhoja
Pinnalle
- 3 dl tomusokeria
- noin 4 rkl appelsiinimehua
Valmistusohje
1. Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen huolella vatkaten.
2. Sekoita kuivat aineet ja lisää ne taikinaan pieniksi rouhitun valkosuklaan, appelsiininkuoriraasteen ja jogurtin kanssa. Sekoita lopuksi joukkoon jäiset karpalot.
3. Valuta taikina voideltuun ja korppujauhotettuun rengasvuokaan (n. 1,8 l). Paista uunin alatasolla 175 asteessa noin 50 minuuttia. Anna kakun jäähtyä hetki, kumoa ja jäähdytä kakku huolella.
4. Sekoita tomusokerista ja appelsiinimehusta notkea kuorrute ja valuta jäähtyneen kakun pinnalle koristeraidoiksi.
Lisää meheviä kahvikakkuja: Tuovin suklaakakku Portviini-taatelikakku Punssikakku Ruoka.fi: Luumuinen maustekakku
Kommentoi
Kommentoi juttua: Karpalo-valkosuklaakakku