Karviaisjäätelö
Karviaisjäätelö on makean kirpeä jälkiruokaherkku loppukesän lämpimiin päiviin. Voit pyöritellä tuoreista karviaisista tomusokerissa karkkeja jäätelön kaveriksi.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 20 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
Ainekset
- 500 g karviaisia
- ½ dl sokeria
- ½ dl glukoosisiirappia
- ½ dl vettä
- 4 kananmunankeltuaista
- 1 dl sokeria
- 2 dl täysmaitoa
- 4 dl kermaa
Valmistusohje
1. Perkaa karviaiset. Leikkaa kannat saksilla. Keitä karviaisia, sokeria, glukoosisiirappia ja nestettä, kunnes marjat pehmenevät. Soseuta seos ja anna jäähtyä.
2. Vaahdota keltuaiset ja sokeri. Kuumenna kerma ja maito kiehuvaksi. Vatkaa seos keltuaisvaahtoon. Anna jäähtyä ja kaada jäätelökoneeseen. Kaada joukkoon myös karviaissose, ja käytä konetta laitteen ohjeen mukaisesti.
3. Jos et omista jäätelökonetta, voit kaataa seoksen pakastamisen kestävään vuokaan ja pakastaa seuraavaan päivään.
Kokeile myös muita karviaisherkkuja: Karviaispaistos Karviaiskiisseli Karviaiscurd Ruoka.fi: Karviaistrifle
Kommentoi
Kommentoi juttua: Karviaisjäätelö