Karviaisjälkiruoka
Karviaisjälkiruoka maistuu elokuisen sunnuntaiaterian päätteeksi. Helppo herkku sekoitetaan jogurtista, kermavaahdosta ja karviaissoseesta.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
- Gluteeniton
Ainekset
- 250 g (5 dl) karviaisia
- ½ dl ruokosokeria
- 2 liivatelehteä
- 200 g kreikkalaista jogurttia
- 2 dl kermaa
- 1 rkl vaniljasokeria
Valmistusohje
1. Perkaa karviaiset, poista kannat. Kiehauta marjat ja sokeri. Pane liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään noin 10 minuutiksi. Kuumenna marjasose. Purista pehmenneet liivakot vedestä ja sulata kuumaan marjasoseeseen. Anna jäähtyä.
2. Vaahdota kerma, mausta vaniljalla ja sekoita jogurttiin. Lisää joukkoon karviaisseos ja kaada annosmaljoihin.
Kokeile myös muita karviaisherkkuja: Karviaiskiisseli Karviaispaistos Karviaislikööri Ruoka.fi: Karviaistrifle
Kommentoi
Kommentoi juttua: Karviaisjälkiruoka