Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Karviaisjälkiruoka

Karviaisjälkiruoka maistuu elokuisen sunnuntaiaterian päätteeksi. Helppo herkku sekoitetaan jogurtista, kermavaahdosta ja karviaissoseesta.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

  • 250 g (5 dl) karviaisia
  • ½ dl ruokosokeria
  • 2 liivatelehteä
  • 200 g kreikkalaista jogurttia
  • 2 dl kermaa
  • 1 rkl vaniljasokeria

Valmistusohje

1. Perkaa karviaiset, poista kannat. Kiehauta marjat ja sokeri. Pane liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään noin 10 minuutiksi. Kuumenna marjasose. Purista pehmenneet liivakot vedestä ja sulata kuumaan marjasoseeseen. Anna jäähtyä.

2. Vaahdota kerma, mausta vaniljalla ja sekoita jogurttiin. Lisää joukkoon karviaisseos ja kaada annosmaljoihin.

Kokeile myös muita karviaisherkkuja: Karviaiskiisseli Karviaispaistos Karviaislikööri Ruoka.fi: Karviaistrifle


Kommentoi

Kommentoi juttua: Karviaisjälkiruoka

Sinun täytyy kommentoidaksesi.