Karviaismarmeladi
Karviaismarmeladi maistuu kakun täytteenä, paahtoleivällä ja jäätelön kyytipoikana. Inkivääri antaa marmeladille potkua.
- Gluteeniton
- Kasvis
- Laktoositon
- Maidoton
- Munaton
- Vegaaninen
Ainekset
- 1 kg karviaisia
- 2 rkl raastettua inkivääriä
- 1 dl vettä
- 1 pkt (330 g) Hillo-marmeladisokeria
Valmistusohje
1. Mittaa peratut karviaiset, inkivääri ja vesi kattilaan. Keitä noin 15 minuuttia. Soseuta ainekset. Lisää marmeladisokeri kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Keitä kymmenisen minuuttia.
2. Siirrä kattila liedeltä, jäähdytä puolisen tuntia. Kerää vaahto pinnalta ja kauho karviaismarmeladi puhtaisiin, kuumennettuhin lasitölkkeihin, sulje kuumennetuilla kansilla.
Kokeile myös muita karviaissäilykkeitä: KarviaiscurdKarviaishillo Karviaishyytelö Ruoka.fi: Mintulla maustettu karviaismarjamehu
Kommentoi
Kommentoi juttua: Karviaismarmeladi