Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Karviaismarmeladi

Karviaismarmeladi maistuu kakun täytteenä, paahtoleivällä ja jäätelön kyytipoikana. Inkivääri antaa marmeladille potkua.

Ainekset

  • 1 kg karviaisia
  • 2 rkl raastettua inkivääriä
  • 1 dl vettä
  • 1 pkt (330 g) Hillo-marmeladisokeria

Valmistusohje

1. Mittaa peratut karviaiset, inkivääri ja vesi kattilaan. Keitä noin 15 minuuttia. Soseuta ainekset. Lisää marmeladisokeri kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Keitä kymmenisen minuuttia.

2. Siirrä kattila liedeltä, jäähdytä puolisen tuntia. Kerää vaahto pinnalta ja kauho karviaismarmeladi puhtaisiin, kuumennettuhin lasitölkkeihin, sulje kuumennetuilla kansilla.

Kokeile myös muita karviaissäilykkeitä: KarviaiscurdKarviaishillo Karviaishyytelö Ruoka.fi: Mintulla maustettu karviaismarjamehu


Kommentoi

Kommentoi juttua: Karviaismarmeladi

Sinun täytyy kommentoidaksesi.