Kasvis-lohipihvit

Kasvis-lohipihvit 

60
min
4 annosta
30-60 min
Lohipihveihin sopii hyvin porkkana ja peruna. Kasviksilla voi korvata osan pääraaka-aineesta.

Ainekset

150 g porkkanaa
150 g perunaa
20 ruskeaa mantelia
400 g nahatonta ja ruodotonta lohifileetä
1 ½ rkl hienonnettua tilliä
1 kananmuna
ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria

Paistamiseen

öljyä

Valmistusohje

1. Pese ja kuori porkkanat ja perunat, ja keitä paloiteltuna kypsiksi. Anna jäähtyä. Nosta mantelit monitoimikoneeseen, jossa on leikkuuterä. Aja tasaiseksi, karkeaksi massaksi.

2. Lisää joukkoon paloiteltu lohifilee, keitetyt ja jäähtyneet kasvikset, hienonnettu tilli, kananmuna ja mausteet. Aja tasaiseksi massaksi.

3. Muotoile kostutetuin käsin lohimassasta pihvejä ja paista miedolla lämmöllä öljyssä käännellen.

Vinkki: Pihvit voi kypsentää myös uunissa 225 asteessa noin 15 minuuttia.

Lisää reseptejä:
Kalaletit ja höyrytettyjä kasviksia
Lohivokki
Ruoka.fi: Lohi-kasviskääröt

Kotiliesi toimitus
Kristiina Kurronen/Otavamedia