Kasvis-pähkinäsalaatti
Jauhamalla tähtianis salaatinkastikkeeseen, nostat salaattisi aivan uudelle tasolle. Anna salaatin maustua hetki ennen tarjoilua.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Laktoositon
- Maidoton
Ainekset
Kasvis-pähkinäsalaatti
- 2 porkkanaa
- 200 g pakasteherneitä
- 100 g mustakaalia tai lehtikaalia
- 1 kpl punainen ja keltainen paprika
- 1 dl cashewpähkinöitä
- 3 rkl hienonnettua korianteria
Tähtianis-vinegretti
- 1 tähtianis
- 3 rkl oliiviöljyä
- 1 ½ rkl sitruunamehua
- 1 tl hunajaa
- ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria
Valmistusohje
1. Kasvis-pähkinäsalaatti valmistuu näin. Kuori ja suikaloi porkkanat. Höyrytä porkkanasuikaleita höyrytyskattilan siiviläosassa muutama minuutti. Lisää pakasteherneet alaosaan kiehuvaan veteen ja keitä muutama minuutti. Suikaloi musta- tai lehtikaalit ja lisää porkkanoiden joukkoon hetkeksi höyryyntymään. Valuta herneet kasvisten kanssa ja huuhtele kylmällä vedellä. Valuta huolella.
2. Halkaise paprikat, poista siemenkodat ja kannat. Suikaloi paprikat. Paahda cashewpähkinät kuivalla pannulla ja rouhi hienoksi. Sekoita salaatin ainekset keskenään.
3. Murskaa tähtianis morttelissa huolella jauhaen. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja valuta salaatin joukkoon. Kasvis-pähkinäsalaatti saa maustua hetken ennen tarjoilua.
Lisää reseptejä:
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kasvis-pähkinäsalaatti