Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kasvis-pähkinäsalaatti

Jauhamalla tähtianis salaatinkastikkeeseen, nostat salaattisi aivan uudelle tasolle. Anna salaatin maustua hetki ennen tarjoilua.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Kasvis-pähkinäsalaatti

  • 2 porkkanaa
  • 200 g pakasteherneitä
  • 100 g mustakaalia tai lehtikaalia
  • 1 kpl punainen ja keltainen paprika
  • 1 dl cashewpähkinöitä
  • 3 rkl hienonnettua korianteria

Tähtianis-vinegretti

  • 1 tähtianis
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 1 ½ rkl sitruunamehua
  • 1 tl hunajaa
  • ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

1. Kasvis-pähkinäsalaatti valmistuu näin. Kuori ja suikaloi porkkanat. Höyrytä porkkanasuikaleita höyrytyskattilan siiviläosassa muutama minuutti. Lisää pakasteherneet alaosaan kiehuvaan veteen ja keitä muutama minuutti. Suikaloi musta- tai lehtikaalit ja lisää porkkanoiden joukkoon hetkeksi höyryyntymään. Valuta herneet kasvisten kanssa ja huuhtele kylmällä vedellä. Valuta huolella.

2. Halkaise paprikat, poista siemenkodat ja kannat. Suikaloi paprikat. Paahda cashewpähkinät kuivalla pannulla ja rouhi hienoksi. Sekoita salaatin ainekset keskenään.

3. Murskaa tähtianis morttelissa huolella jauhaen. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja valuta salaatin joukkoon. Kasvis-pähkinäsalaatti saa maustua hetken ennen tarjoilua.

Lisää reseptejä:

Lämmin juuressalaatti Sieni-kvinoasalaatti Lehtikaali-caesarsalaatti Ruoka.fi: Lämmin, pähkinäinen maalaissalaatti


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kasvis-pähkinäsalaatti

Sinun täytyy kommentoidaksesi.