Kasvis-spiraalipiirakka
Mikä muoto! Porkkana, kesäkurpitsa tai munakoiso – leivo niistä spiraalipiiras. Tämä herkullinen ja veikeän näköinen piiras paistuu noin puolessa tunnissa.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
- Kasvis
Ainekset
POHJA
- 2 dl vehnäjauhoja
- 1 dl kaurahiutaleita
- ½ tl suolaa
- 1 tl leivinjauhetta
- ½ dl öljyä
- 1 dl vettä
TÄYTE
- 1 prk (200 g) ranskankermaa
- 1 dl parmesaanijuustoraastetta
- ½ dl mozzarellajuustoraastetta
- 1 tl suolaa
- ½ tl mustapippuria
- ¼ tl muskottipähkinää
- ½ tl paprikajauhetta
- ½ sitruunan kuori
- 1 kesäkurpitsa
- 2–3 porkkanaa
- 1 munakoiso
VOITELUUN
- 2 rkl öljyä
- ripaus suolaa ja mustapippuria
Valmistusohje
Kasvis-spiraalipiirakka leivotaan näin:
1. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää öljy ja vesi jauhojen joukkoon, sekoita tasaiseksi. Voitele irtopohjavuoka (24 cm) voilla. Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille.
2. Sekoita ranskankermaan juustoraasteet. Mausta suolalla, pippurilla, muskottipähkinällä, paprikajauheella ja hyvin pestyn sitruunan kuorella. Laita sivuun odottamaan. Pese kasvikset. Kuori porkkanat. Leikkaa terävällä veitsellä tai vihannesleikkurilla ohuita ja pitkiä suikaleita koko matkalta. Leikkaa suikaleita tarvittaessa lyhyemmiksi ja leikkaa kesäkurpitsasta vetinen keskiosa pois.
3. Kaada ranskankerma-juustoseos vuoan pohjalle. Aloita suikalespiraali vuoan reunasta lomittain kuoripuoli ylöspäin, yksi kerrallaan. Käytä sekaisin eri värejä. Voitele pinta öljyllä, suolaa ja pippuroi. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 30 minuuttia, viimeiset 5 minuuttia alalämmöllä.
Vinkki: Leikkaa piiras puukolla. Voit maustaa ranskankerman esimerkiksi yrteillä tai vaihtamalla mozzarellan tilalle vahvempaa juustoa.
Lisää reseptejä:
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kasvis-spiraalipiirakka