Kasvis-vuohenjuustospagetti
Yhtä aikaa raikas ja ruokaisa kasvispasta tukevoitetaan vuohenjuustolla. Maukas kastike valmistuu pannulla pikaisesti paistetuista kasviksista.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Kasvis
Ainekset
Kasvis-vuohenjuustospagetti:
- noin 350 g spagettia
Kastike
- 1 Kesäkurpitsa
- 1 parsakaali
- 200 g erivärisiä kirsikkatomaatteja
- 100 g vuohenjuustoa
- 1 nippu tuoretta basilikaa
- 3 rkl oliiviöljyä
- ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria
Lisäksi
- parmesaaniraastetta
Valmistusohje
Loihdi maukas kasvis-vuohenjuustospagetti näin:
- Valmistele ensin kastike. Pilko kesäkurpitsa ja parsakaali suupaloiksi. Halkaise kirsikkatomaatit. Keitä parsakaalinkukintoja pienessä suolatussa vesimäärässä muutama minuutti. Valuta ja huuhtele viileällä vedellä, jotta kypsyminen lakkaa.
- Pilko vuohenjuusto ja hienonna basilika. Keitä spagetit napakan kypsiksi.
- Paista kesäkurpitsaa ensin kuivassa paistokasarissa hetki, jotta ne saavat hieman väriä. Lisää loraus oliiviöljyä sekä parsakaalit ja tomaatit. Kääntele, että kasvikset lämpenevät kunnolla ja tomaatit alkavat mehustua.
- Lisää paloiteltu vuohenjuusto, hienonnettu basilika ja valutettu lämmin spagetti. Kääntele ainekset sekaisin ja mausta suolalla ja rouhitulla mustapippurilla. Nosta kasvis-vuohenjuustospagetti tarjolle ja raasta pinnalle parmesaania.
Kasvissyöjälle maistuvat myös marokkolainen kasvistagine sekä pehmeä kookos-kasviscurry.
Katso myös Anna.fi: Kasvis-tofuwokki
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kasvis-vuohenjuustospagetti