Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kasvis-vuohenjuustospagetti

Yhtä aikaa raikas ja ruokaisa kasvispasta tukevoitetaan vuohenjuustolla. Maukas kastike valmistuu pannulla pikaisesti paistetuista kasviksista.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Kasvis-vuohenjuustospagetti:

  • noin 350 g spagettia

Kastike

  • 1 Kesäkurpitsa
  • 1 parsakaali
  • 200 g erivärisiä kirsikkatomaatteja
  • 100 g vuohenjuustoa
  • 1 nippu tuoretta basilikaa
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria

Lisäksi

  • parmesaaniraastetta

Valmistusohje

Loihdi maukas kasvis-vuohenjuustospagetti näin:

  1. Valmistele ensin kastike. Pilko kesäkurpitsa ja parsakaali suupaloiksi. Halkaise kirsikkatomaatit. Keitä parsakaalinkukintoja pienessä suolatussa vesimäärässä muutama minuutti. Valuta ja huuhtele viileällä vedellä, jotta kypsyminen lakkaa.
  2. Pilko vuohenjuusto ja hienonna basilika. Keitä spagetit napakan kypsiksi.
  3. Paista kesäkurpitsaa ensin kuivassa paistokasarissa hetki, jotta ne saavat hieman väriä. Lisää loraus oliiviöljyä sekä parsakaalit ja tomaatit. Kääntele, että kasvikset lämpenevät kunnolla ja tomaatit alkavat mehustua.
  4. Lisää paloiteltu vuohenjuusto, hienonnettu basilika ja valutettu lämmin spagetti. Kääntele ainekset sekaisin ja mausta suolalla ja rouhitulla mustapippurilla. Nosta kasvis-vuohenjuustospagetti tarjolle ja raasta pinnalle parmesaania.

Kasvissyöjälle maistuvat myös marokkolainen kasvistagine sekä pehmeä kookos-kasviscurry.

Katso myös Anna.fi: Kasvis-tofuwokki


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kasvis-vuohenjuustospagetti

Sinun täytyy kommentoidaksesi.