Kasviscurry
Kevyt ja maukas kasviscurry valmistetaan perunasta, kukkakaalista ja aasialaisista mausteista. Kikherneet tukevoittavat maukkaan kasvisaterian.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
Ainekset
Kasviscurry:
- 1 pieni kukkakaali
- 2 dl pakasteherneitä
- 1 prk (285/ 170 g) esikeitettyjä kikherneitä
- 5 perunaa
- 1 sipuli
- 1 valkosipulinkynsi
- 2 rkl öljyä
- 1 tl kurkumaa
- 2 tl Garam masala-mausteseosta
- 1 tl suolaa
- ¼ tl rouhittua mustapippuria
- 2 dl vettä
- 50-100 g baby-pinaattia
Jogurttikastike:
- 2 dl turkkilaista jogurttia
- 1 tl jauhettua juustokuminaa
- ¼ tl suolaa
- 1-2 rkl hienonnettua minttua
Valmistusohje
Kasviscurry tehdään helposti näin:
1. Paloittele kukkakaali ja nosta ne herneiden kanssa kiehuvaan veteen. Anna kiehua muutama minuutti. Huuhtele kasvikset kylmällä vedellä ja valuta. Huuhtele ja valuta kikherneet.
2. Kuori ja pilko perunat pieniksi paloiksi. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota sipuleita öljyssä hetki. Lisää pannulle perunat sekä mausteet. Kääntele aineksia muutama minuutti. Lisää vesi ja peitä pannu kannella. Anna hautua hiljalleen 12-15 minuuttia tai kunnes perunat tuntuvat haarukalla pistettäessä lähes kypsiltä.
3. Lisää pannulle kukkakaalit, herneet, kikherneet ja pinaatti. Anna ainesten kuumentua ja hautua kannen alla noin 5 minuuttia. Tarkista maku.
4. Mausta jogurtilla, juustokuminalla, suolalla ja tuoreella hienonnetulla mintulla. Tarjoa kastike padan kanssa.
Lue myös: Kevyttä ja maukasta pataruokaa linsseistä – hauduta kasvisten, lampaan tai possun kera
Lue myös Anna.fi/ruoka: Intialainen currykastike on helppo tehdä myös kotona – katso 5 erilaista ohjetta
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kasviscurry