Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Katkarapupasta

Katkarapu-kirsikkatomaattipasta on maukas ja nopea pasta, jolle chili antaa kivaa potkua.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Katkarapupasta:

  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 punainen chili
  • 1 rasia (250 g) kirsikkatomaatteja
  • 1 prk (200 g) ranskankermaa
  • 2 dl kermaa
  • 200 g katkarapuja
  • 2 rkl sitruunamehua
  • ½–1 tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria
  • 1 dl tilliä

Lisäksi

  • 400 g spagettia

Päälle

  • parmesaanijuustoa

Valmistusohje

Katkarapupasta valmistuu näin:

1. Kuori sipulit. Leikkaa sipuli ohuiksi lohkoiksi ja valkosipuli viipaleiksi. Kuullota  sipuleita pari minuuttia pannulla, varo polttamasta.

2. Halkaise chili, ota siemenet pois ja leikkaa suikaleiksi. Pese ja halkaise tomaatit. Lisää chilit ja tomaatit pannulle, kuullota noin minuutti.

3. Lisää ranskankerma ja kerma. Anna kiehua hetki. Lisää pannulle lopuksi sulatetut ravut.

4. Mausta sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla. Lisää hienonnettu tilli.

5. Keitä pasta pakkaukseen ohjeen mukaan runssaassa suolalla maustetussa vedessä samalla, kun teet kastikkeen. Valuta valmis pasta ja lisää kastikkeen joukkoon. Sekoita katkarapupasta nostellen niin, että kastike tarttuu pastaan.

6. Tarjoa katkarapupasta parmesaanijuustoraasteen kanssa.

Vinkki: Tomaattikastike pastalle – Kotilieden ruokaryhmäläiset paljastavat parhaat vinkit täydellisen tomaattikastikkeen maustamiseen

Lue myös Anna.fi: Näin syntyy one-pot-rapupasta


Kommentoi

Kommentoi juttua: Katkarapupasta

Papukaija

Jätettiin creme fraiche pois, erittäin maukas pasta!

Sinun täytyy kommentoidaksesi.