Reseptit

Kaura-kinuskipikkuleivät

Kinuskilla täytetyt kaurakeksit hurmaavat kahvipöydässä, kun kinuski suorastaan sulaa suuhun keksiä puraistaessa.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
80  annosta

Ainekset

  • 100 g voita
  • 6 dl isoja kaurahiutaleita
  • 2 kananmunaa
  • 2 dl ruokosokeria tms. tummaa sokeria
  • 3 rkl spelttijauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta

Kinuski

  • 2 dl kuohukermaa
  • 2 dl fariinisokeria

Valmistusohje

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sulata voi kattilassa ja sekoita kaurahiutaleet joukkoon.
  2. Vatkaa tilavassa kulhossa huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaahdoksi.
  3. Kun vaahto on vaaleaa ja kestävää, kaada joukkoon hieman jäähtynyt voi-kauraseos. Sekoita leivinjauhe spelttijauhoihin ja lisää seos munavaahtoon. Nostele seokset varovasti, mutta huolellisesti sekaisin.
  4. Nostele taikinanokareita paperoidulle pellille (n. 80 kpl).
  5. Paista uunin keskiosassa 200 asteessa noin 7 minuuttia. Jäähdytä tasaisella alustalla.
  6. Valmista täyte pikkuleipien jäähtyessä. Mittaa ainekset kattilaan ja anna kiehua hiljalleen välillä sekoittaen noin 15 minuuttia, kunnes seos on kiinteää ja levitettävissä.
  7. Jäähdytä kinuski ja levitä sitä kahden kauralastun väliin.

Reseptin laatija: Hanna Elo, Eurajoki

Lisää pikkuleipäohjeita: Lumipallo-pikkuleivät Helpot pikkuleivät Mokkatäytteiset pikkuleivät Ruoka.fi: Gluteenittomat pikkuleivät


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kaura-kinuskipikkuleivät

Sinun täytyy kommentoidaksesi.