Kesäinen marjatorttu
Runsaasti marjoilla ja nektariiniviipaleilla lastattu torttu on kesäisen sunnuntailounaan tai kahvihetken kuningatar.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 12 annosta
- Kasvis
Ainekset
Pohja:
- 150 g voita tai margariinia
- 1 dl sokeria
- sitruunan tai appelsiinin raastettu kuori
- 1 kananmuna
- 2 rkl vettä
- 3 ½ dl vehnäjauhoja
- ½ tl leivinjauhetta
Täyte
- 250 g mascarponejuustoa
- 1 dl lemon curd -sitruunatahnaa
Pinnalle
- runsaasti kesäisiä marjoja ja hedelmiä (mansikkaa, vadelmia, mustikkaa, nektariinia yms.)
Valmistusohje
Kesäinen marjatorttu tehdään näin:
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Vaahdota huoneenlämpöinen rasva, sokeri ja sitruunankuoriraaste. Lisää muna ja vesi hyvin vatkaten. Sekoita leivinjauhe jauhoihin ja lisää seos taikinaan.
2. Painele taikina pitkänomaiseen vuokaan. Tue reunat foliopannalla ja paista pohjaa 200 asteessa 20 minuuttia, kunnes väri on kauniin vaaleanruskea.
3. Anna pohjan jäähtyä. Sekoita sitruunatahna ja mascarpone. Levitä seos piirakkapohjalle ja peitä pinta runsaasti marjoilla.
Vinkki: Pohjan voit paistaa myös valmiista, pakastetusta murotaikinasta.
Lisää marjaisia reseptejä:
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kesäinen marjatorttu