Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kiinanruususiirappi

Kylmäuutetuista kiinanruusuista valmistuu maukas siirappi omaksi iloksi tai ystävälle lahjaksi.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
20  annosta

Ainekset

Kiinanruususiirappi

  • 1 dl kuivattuja kiinanruusuja
  • 4 dl vettä
  • 3 dl sokeria

Valmistusohje

Kiinanruususiirappi valmistuu helposti näin:

  1. Nosta kiinanruusut ja vesi kulhoon ja anna liemen kylmäuuttua viileässä vähintään 8 tuntia tai yksi vuorokausi.
  2. Siivilöi neste ja nosta kattilaan sokerin kanssa. Keitä sokerilientä, kunnes nestettä on noin puolet.
  3. Valuta kuuma kiinanruususiirappi puhtaaseen lasipulloon.

Tällä ohjeella valmistat noin 2,5 desilitraa valmista siirappia.

Vinkki: Nauti siirappi esimerkiksi vegaanisten amerikkalaisten pannukakkujen kanssa vaikkapa aamiaisella.

Lue myös Anna.fi: Näin teet raparperisiirappia


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kiinanruususiirappi

Sinun täytyy kommentoidaksesi.