Kikhernekeksit sienisalaatilla
Suloiset suupalat hurmaavat pikkujoulujen alkuruokapöydässä. Herkkutatit, pähkinät ja omena muodostavat mehevän sienisalaatin rapeiden keksien päällä tarjottavaksi.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 20 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
Ainekset
Kikhernekeksit:
- 1 prk (400/265 g) kikherneitä
- 2 kananmunaa
- 1 dl riisi- tai mantelijauhoja
- ½ tl suolaa
- ripaus rouhittua mustapippuria
Sienisalaatti
- 100 g kuivattuja sieniä, esim. herkkutatteja ja mustia torvisieniä
- 2 dl portviiniä
- 2 dl vettä
- 2 salottisipulia
- 25 g voita
- 1 rkl oliiviöljyä
- 4–5 rkl rouhittuja pähkinöitä, esim. hassel- ja parapähkinöitä
- 1 iso hapan omena, esim. Granny Smith
- 1 oksa tuoretta timjamia
- 1 rkl siirappia
- ripaus suolaa
- ripaus rouhittua mustapippuria
Koristeluun
- tuoretta timjamia
Valmistusohje
- Valuta kikherneet ja nosta teholeikkuriin muiden ainesten kanssa. Aja tasaiseksi massaksi. Nosta kahdella lusikalla leivinpaperoidulle uunipellille ruokalusikallisen kokoisia, pieniä nokareita. Tasoita hieman kostutetulla lusikalla. Paista uunissa 200 asteessa 20 minuuttia.
- Murskaa sieniä hieman ja nosta ne kulhoon portviinin ja veden kanssa. Anna liota tunti. Sekoita välillä, jotta kaikki sienet turpoavat. Kuori ja hienonna sipulit ja kuullota pannulla rasva-öljyseoksessa. Lisää joukkon rouhitut pähkinät ja sienet liemineen. Kuori ja kuutioi omena ja lisää pannulle. Riivi joukkoon timjaminlehdet ja mausta seos siirapilla, suolalla ja rouhitulla mustapippurilla. Kääntele seosta, kunnes sienet ovat pehmentyneet ja neste lähes haihtunut. Anna jäähtyä.
- Nostele kekseille sieniseosta. Koristele timjamilla.
Maukkaita ohjeita sienisalaatin ystäville: Perinteinen sienisalaatti Jouluinen sienisalaatti Vanhanajan sienisalaatti Ruoka.fi: Raikas sienisalaatti
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kikhernekeksit sienisalaatilla