Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kikhernekeksit sienisalaatilla

Suloiset suupalat hurmaavat pikkujoulujen alkuruokapöydässä. Herkkutatit, pähkinät ja omena muodostavat mehevän sienisalaatin rapeiden keksien päällä tarjottavaksi.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
20  annosta

Ainekset

Kikhernekeksit:

  • 1 prk (400/265 g) kikherneitä
  • 2 kananmunaa
  • 1 dl riisi- tai mantelijauhoja
  • ½ tl suolaa
  • ripaus rouhittua mustapippuria

Sienisalaatti

  • 100 g kuivattuja sieniä, esim. herkkutatteja ja mustia torvisieniä
  • 2 dl portviiniä
  • 2 dl vettä
  • 2 salottisipulia
  • 25 g voita
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 4–5 rkl rouhittuja pähkinöitä, esim. hassel- ja parapähkinöitä
  • 1 iso hapan omena, esim. Granny Smith
  • 1 oksa tuoretta timjamia
  • 1 rkl siirappia
  • ripaus suolaa
  • ripaus rouhittua mustapippuria

Koristeluun

  • tuoretta timjamia

Valmistusohje

  1.  Valuta kikherneet ja nosta teholeikkuriin muiden ainesten kanssa. Aja tasaiseksi massaksi. Nosta kahdella lusikalla leivinpaperoidulle uunipellille ruokalusikallisen kokoisia, pieniä nokareita. Tasoita hieman kostutetulla lusikalla. Paista uunissa 200 asteessa 20 minuuttia.
  2. Murskaa sieniä hieman ja nosta ne kulhoon portviinin ja veden kanssa. Anna liota tunti. Sekoita välillä, jotta kaikki sienet turpoavat. Kuori ja hienonna sipulit ja kuullota pannulla rasva-öljyseoksessa. Lisää joukkon rouhitut pähkinät ja sienet liemineen. Kuori ja kuutioi omena ja lisää pannulle. Riivi joukkoon timjaminlehdet ja mausta seos siirapilla, suolalla ja rouhitulla mustapippurilla. Kääntele seosta, kunnes sienet ovat pehmentyneet ja neste lähes haihtunut. Anna jäähtyä.
  3. Nostele kekseille sieniseosta. Koristele timjamilla.

Maukkaita ohjeita sienisalaatin ystäville: Perinteinen sienisalaatti Jouluinen sienisalaatti Vanhanajan sienisalaatti Ruoka.fi: Raikas sienisalaatti


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kikhernekeksit sienisalaatilla

Sinun täytyy kommentoidaksesi.