Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kinuskiomenat

Kinuskiomenat pehmenevät uunin paahteessa suussasulaviksi. Paahtokinuski kruunaa herkun.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

uuniomenat:

  • 6 hapanta omenaa
  • 50 g voita
  • 2 dl fariinisokeria

PAAHTOKINUSKI

  • 2 dl Siro-sokeria
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 rkl voita

Valmistusohje

Kinuskiomenat tehdään helposti näin:

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Poista siemenkodat omenaporalla. Säästä pala kantaa koristeeksi. Sekoita voi ja fariinisokeri. Täytä omenoiden kolot sokerivoilla.

2. Peitä uunivuoan pohja leivinpaperilla ja lado omenat vuokaan. Kypsennä omenia 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes ne pehmenevät.

3. Valmista kinuski omenoiden kypsyessä. Kuumenna kerma mikrossa tai kasarissa. Kaada sokeri kuivaan valurautapannuun. Kuumenna kunnes sokeri sulaa ja saa väriä. Ole valpas, sokeri palaa nopeasti. Sekoita teräslusikalla ja kaada kuuma kerma joukkoon. Keittele koko ajan sekoitellen, kunnes seos sakenee kinuskiksi. Lisää lopuksi nokare voita. Lusikoi kinuski omenoille. Tarjoa sellaisenaan tai jäätelön kera.

Katso myös muita kinuskireseptejä: Tumma kookoskinuski Suklainen kinuskijuustokakku Kinuskikarpalot Pikakinuski Ruoka.fi: Nopeat pähkinä-kinuskileivokset


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kinuskiomenat

Sinun täytyy kommentoidaksesi.