Korianterilohi ja rypäle-couscoussalaatti
Leivässä ja maustekakuissa käytetty korianterinsiemen antaa lohelle appelsiinin aromia. Tarjoile rypäle-couscoussalaatin kanssa.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Laktoositon
- Maidoton
Ainekset
- 700 g lohta
- 1 ½ tl korianterinsiemeniä
- ½ tl fenkolinsiemeniä
- ½ tl kokonaisia mustapippureita
- 1 tl suolaa
- ½ tl sokeria
RYPÄLE-COUSCOUSSALAATTI
- 2 dl helmicouscousia tai tavallista couscousia
- noin 3 dl kasvislientä
- 150 g vihreitä viinirypäleitä
- 3 rkl pinjansiemeniä
- ½ sitruunan mehu
- 2 rkl hienonnettua tilliä ja minttua
- ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria
- 2 rkl oliiviöljyä
Valmistusohje
1. Valmista ensin rypäle-couscoussalaatti. Keitä couscous kasvisliemessä pakkauksen ohjeen mukaan. Pese ja halkaise viinirypäleet. Paahda pinjansiemenet kuivalla pannulla. Mausta couscous sitruunamehulla, hienonnetuilla yrteillä, suolalla ja rouhitulla mustapippurilla. Lisää oliiviöljy, viinirypäleet ja pinjansiemenet. Sekoita haarukalla irtonaiseksi.
2. Paahda korianterin- ja fenkolinsiemeniä kuivalla pannulla miedolla lämmöllä, kunnes tunnet aromaattisen tuoksun. Nosta jäähtymään. Leikkaa lohi nahkoineen annospaloiksi. Murskaa korianterin-ja fenkolinsiemenet sekä mustapippurit morttelissa. Sekoita joukkoon suola ja sokeri.
3. Paista lohipaloja ensin nahkapuolelta teflonpannulla 3–4 minuuttia, jotta nahka rapeutuu huolella ja kala kypsyy. Ripottele pinnalle mausteseosta.
4. Käännä lohipalat ja vähennä hieman lämpöä. Paista vielä 2–3 minuuttia. Mausta myös nahkapuolelta. Tarjoile rypäle-couscoussalaatin kanssa.
Lisää reseptejä:
Lohi piccata Cape malay -lohi Ruoka.fi:
Kommentoi
Kommentoi juttua: Korianterilohi ja rypäle-couscoussalaatti