Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kreikkalainen pastasalaatti

Kreikkalainen pastasalaatti on ruokaisampi versio monen suosikkisalaatista. Kreikkalaisen pastasalaatin voi tarjota lounaaksi, pakata evääksi tai tehdä isompana annoksena noutopöydän ruoaksi.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Kreikkalainen pastasalaatti

  • 250 g fusillipastaa
  • 250 g kirsikkatomaatteja
  • ½ kurkku
  • 1 keltainen paprika
  • 1 dl vihreitä oliiveja
  • 1 dl marinoituja salaattijuustokuutioita
  • 2 rkl hienonnettua minttua ja basilikaa
  • 2 rkl salaattijuuston mausteöljyä

Valmistusohje

Kreikkalainen pastasalaatti valmistuu näin helposti:

1.  Keitä aluksi pasta runsaassa suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan napakan kypsäksi. Huuhtele valmis pasta vielä kylmällä vedellä ja valuta se huolella, jottei salaatista tule vetistä. Laita pasta odottamaan sivuun.

2. Huuhtele ja halkaise kirsikkatomaatit. Pilko kurkku ja paprika. Valuta oliivit liemestään.

3. Nosta kaikki salaatin ainekset kulhoon ja valuta joukkoon mausteöljy. Sekoita kreikkalainen salaatti kevyesti nostelemalla ja anna sen maustua viileässä hetki ennen tarjoilua, jotta maut tekeytyvät rauhassa.

4. Tarjoa kreikkalainen pastasalaatti noutopöydän herkkuna, talkooväen muonana tai arki-illan täydellisenä ateriana.

Kreikkalainen pastasalaatti on arjen pelastus ja suosittu juhlatarjottava.

Lue myös: Näin valmistuu broileri-pastasalaatti

Lue myös Anna.fi: Pasta x 7 – ota talteen herkulliset pastareseptit


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kreikkalainen pastasalaatti

hippu

Tosi hyvää! Suosittelen.

Sinun täytyy kommentoidaksesi.