Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kukkakaalia kahdella tavalla

Keitä tai höyrytä kukkakaali varovasti juuri ja juuri kypsäksi. Kokeile myös uunissa tai grillissä paahdettuna.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

  • 2 kukkakaalia
  • 1 pkt pekonia
  • kuivattua sipulia
  • 3 rkl sitruunaöljyä tai paahdettua voisulaa
  • 1 tl raastettua sitruunan kuorta ja mehua
  • sitruunatimjamia
  • pekonin paistorasva

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen ja paahda kukkakaalia noin 20 minuuuttia.

2. Höyrytä toinen kaali kerroskattilassa, noin 5 minuuttia tai kunnes puolikypsä.

3. Suikaloi pekoni ja ruskista silppu kuumassa pannussa. Kaada pekoni rasvoineen uunissa paahdetun kaalin päälle. Mausta vielä kuivatulla sipulilla.

4. Nosta höyrytetty kukkakaali vadille. Kaada päälle sitruunan kuorella, sitruunatimjamilla ja mehutilkalla maustettua sitruunaöljyä tai paahdettua voisulaa.

Lisää reseptejä:

Sitruunainen kukkakaali Hyvä kuorrutettu kukkakaali Kukkakaalimuusi Ruoka.fi: Kukkakaaligratiini


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kukkakaalia kahdella tavalla

Sinun täytyy kommentoidaksesi.