Kukkakaalia kahdella tavalla
Keitä tai höyrytä kukkakaali varovasti juuri ja juuri kypsäksi. Kokeile myös uunissa tai grillissä paahdettuna.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Laktoositon
- Maidoton
Ainekset
- 2 kukkakaalia
- 1 pkt pekonia
- kuivattua sipulia
- 3 rkl sitruunaöljyä tai paahdettua voisulaa
- 1 tl raastettua sitruunan kuorta ja mehua
- sitruunatimjamia
- pekonin paistorasva
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen ja paahda kukkakaalia noin 20 minuuuttia.
2. Höyrytä toinen kaali kerroskattilassa, noin 5 minuuttia tai kunnes puolikypsä.
3. Suikaloi pekoni ja ruskista silppu kuumassa pannussa. Kaada pekoni rasvoineen uunissa paahdetun kaalin päälle. Mausta vielä kuivatulla sipulilla.
4. Nosta höyrytetty kukkakaali vadille. Kaada päälle sitruunan kuorella, sitruunatimjamilla ja mehutilkalla maustettua sitruunaöljyä tai paahdettua voisulaa.
Lisää reseptejä:
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kukkakaalia kahdella tavalla