Lakritsipossu
Monen suosikkimaku lakritsi antaa makeutta herkulliselle possulle. Kokeile lakritsia lihan, kalan, äyriäisten kuin kasvistenkin kanssa.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
Ainekset
- noin 700 g porsaan sisäfileetä
MAUSTESEOS
- 1 tl fenkolisiemeniä
- 1 tl kokonaisia mustapippureita
- ½ tl savupaprikajauhetta
- ripaus cayennenpippuria
- 1 tl suolaa
- 1 tl lakritsijauhetta
PAISTAMISEEN
- voita ja rypsiöljyä
APRIKOOSI-SIPULISALSA
- 2 aprikoosia
- 1 sipuli
- 1 rkl voita
- 1 rkl fariinisokeria
- 2 rkl paistolientä tai vettä
- 2 rkl kokojyväsinappia
Valmistusohje
Lakritsipossu valmistuu näin.
1. Valmista ensin mausteseos. Murskaa fenkolisiemenet ja mustapippurit morttelissa ja sekoita savupaprikajauheen ja cayennenpippurin kanssa. Levitä mausteseos leikkuulaudalle.
2. Kuumenna pannulla nokare voita ja öljyä. Kun vaahtoaminen lakkaa, lisää pannulle sisäfilee. Ruskista filee kauttaaltaan kauniin ruskeaksi. Kääntele filee leikkuulaudalla mausteseoksessa.
3. Nosta filee uunivuokaan ja jälkikypsennä uunissa 175 asteessa, kunnes lihan sisälämpötila näyttää 68–72 astetta.
4. Nosta filee uunista. Sekoita suola ja lakritsijauhe ja ripottele fileen pinnalle. Peitä vuoka foliolla ja lakritsipossu saa vetäytyä 10 minuuttia.
5. Valmista aprikoosi-sipulisalsa. Halkaise aprikoosit, poista siemenet ja pilko paloiksi. Kuori ja pilko sipuli. Sulata voi pannulla fariinisokerin kanssa. Lisää sipulit pannulle ja paista, kunnes ne saavat väriä. Lisää aprikoosit, possusta valunut paistoliemi tai vesi ja sinappi. Kiehauta aineksia hetki, jotta aprikoosit pehmenevät.
Lisää reseptejä:
Yrttimarinoitu possunfilee Luumulla sivelty possu Sinappipossu Ruoka.fi:
Kommentoi
Kommentoi juttua: Lakritsipossu