Haalea juuressalaatti
Uunissa maukkaiksi paahtuneet juurekset ja sipulit saavat pinnalleen belugalinssihelmiä ja saksanpähkinärouhetta. Lämmin salaatti on syksyn superruokaa.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Laktoositon
- Maidoton
- Munaton
- Vegaaninen
Ainekset
Lämmin juuressalaatti:
- 1 kg juureksia (palsternakka, porkkana, punajuuri, raitajuuri tai retiisi)
- 4 nippusipulia
- kukkakaali
- ½ dl öljyä
- 1 tl suolaa
- mustapippurirouhetta
- 2 tl ruokosokeria
- puolikkaan sitruunan mehu
- 2 dl mustia belugalinssejä
- 5 dl vettä
- 1 tl suolaa
- 1 dl saksanpähkinöitä
Valmistusohje
1. Lämmin juuressalaatti valmistuu näin. Puhdista ja lohko juurekset. Lado juurespalat, kokonainen kukkakaali ja sipulit uunivuokaan. Sekoita mausteet öljyyn ja valuta seos kasviksille. Paahda uunissa 200 asteessa noin tunti.
2. Lisää linssit kiehuvaan, suolalla maustettuun veteen. Keitä 20 minuuttia, valuta ja anna jäähtyä.
3. Kokoa aineksista lämmin juuressalaatti. Ripota salaatin pinnalle rouhittuja pähkinöitä.
Lisää reseptejä:
Hunajaiset uunijuurekset Halloumi-juuresvuoka Ruoka.fi:
Kommentoi
Kommentoi juttua: Haalea juuressalaatti