Lanttusosekeitto
Lanttu antaa makua sosekeittoon, joka saa lisämakua karamellisoidusta sipulista ja paahdetuista siemenistä.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
Ainekset
- 1 sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 rkl öljyä
- 500 g lanttua
- 200 g jauhoista perunaa
- 9 dl vettä
- ½ prk (á 250 g) Koskenlaskija Ruoka -sulatejuustoa
- noin 1 tl suolaa
Karamellisoidut sipulit
- 1 sipuli
- 1 rkl voita
- ripaus sokeria ja suolaa
Lisäksi
- 1 dl erilaisia siemeniä, esim. auringonkukan- ja kurpitsansiemeniä
- ½ prk (á 250 g) Koskenlaskija Ruoka -sulatejuustoa
Valmistusohje
1. Valmista ensin lisäkkeeksi karamellisoidut sipulit. Kuori ja paloittele sipuli ja sulata voi pannulla. Lisää sipulit ja paista miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia, kunnes ne ovat täysin pehmeitä ja karamellisoituneita.
2. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet keittoa varten. Kuullota sipuleita öljyssä kattilan pohjalla miedolla lämmöllä hetki. Kuori ja paloittele lanttu ja perunat ja lisää juurekset kattilaan. Kääntele hetki. Lisää kattilaan vesi.
3. Anna ainesten kiehua miedolla lämmöllä, kunnes juurekset ovat haarukalla kokeiltaessa hajoavan kypsiä.
4. Lisää sulatejuusto ja soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi. Kuumenna sakea keitto höyryäväksi ja mausta suolalla. Tarjoile paahdettujen siementen, karamellisoidun sipulin ja lopun lusikoitavan sulatejuuston kera.
Lisää reseptejä:
Siirappijuurekset Keltainen juures-pekonikeitto Ruoka.fi: Peruna-lanttugratiini
Kommentoi
Kommentoi juttua: Lanttusosekeitto