Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Lanttusosekeitto

Lanttu antaa makua sosekeittoon, joka saa lisämakua karamellisoidusta sipulista ja paahdetuista siemenistä.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl öljyä
  • 500 g lanttua
  • 200 g jauhoista perunaa
  • 9 dl vettä
  • ½ prk (á 250 g) Koskenlaskija Ruoka -sulatejuustoa
  • noin 1 tl suolaa

Karamellisoidut sipulit

  • 1 sipuli
  • 1 rkl voita
  • ripaus sokeria ja suolaa

Lisäksi

  • 1 dl erilaisia siemeniä, esim. auringonkukan- ja kurpitsansiemeniä
  • ½ prk (á 250 g) Koskenlaskija Ruoka -sulatejuustoa

Valmistusohje

1. Valmista ensin lisäkkeeksi karamellisoidut sipulit. Kuori ja paloittele sipuli ja sulata voi pannulla. Lisää sipulit ja paista miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia, kunnes ne ovat täysin pehmeitä ja karamellisoituneita.

2. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet keittoa varten. Kuullota sipuleita öljyssä kattilan pohjalla miedolla lämmöllä hetki. Kuori ja paloittele lanttu ja perunat ja lisää juurekset kattilaan. Kääntele hetki. Lisää kattilaan vesi.

3. Anna ainesten kiehua miedolla lämmöllä, kunnes juurekset ovat haarukalla kokeiltaessa hajoavan kypsiä.

4. Lisää sulatejuusto ja soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi. Kuumenna sakea keitto höyryäväksi ja mausta suolalla. Tarjoile paahdettujen siementen, karamellisoidun sipulin ja lopun lusikoitavan sulatejuuston kera.

Lisää reseptejä:

Siirappijuurekset Keltainen juures-pekonikeitto Ruoka.fi: Peruna-lanttugratiini


Kommentoi

Kommentoi juttua: Lanttusosekeitto

Sinun täytyy kommentoidaksesi.