Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Lohi-papusalaatti

Lohi-papusalaatti on ruokaisa salaatti, joka sopii vaikka lounaaksi. Salaattiin sekoitetaan kasviksia ja edamamepapuja eli vihreitä soijapapuja, jotka ovat tuttuja japanilaisesta keittiöstä.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Lohi-papusalaatti

  • 400 g lohta
  • 1 tl suolaa
  • 0,5 tl rouhittua mustapippuria
  • 1 rkl öljyä paistamiseen
  • 2 tomaattia
  • 2 dl pakaste-edamamepapuja
  • 1 prk (285 g) papusekoitusta
  • 2 rkl öljyä
  • 2 tl omenaviinietikkaa
  • ripaus suolaa
  • ripaus rouhittua mustapippuria
  • salaattisekoitusta (pinaattia, jääsalaattia)
  • 1 rkl seesaminsiemeniä

Sinappikastike

  • 1 rkl sinappia
  • ¾ dl öljyä
  • 1 rkl sitruunamehua
  • ¼ tl suolaa
  • ¼ tl rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

Lohi-papusalaatti valmistuu näin.

1. Nypi lohesta ruodot pois ja kuivaa talouspaperilla. Leikkaa neljään osaan. Mausta suolalla ja pippurilla. Paista nahkapuoli alaspäin öljytyllä pannulla noin 3 minuuttia kummaltakin puolelta.

2. Pese ja leikkaa tomaatit lohkoiksi. Keitä edamamepapuja kiehuvassa vedessä 2 minuuttia. Siivilöi ja jäähdytä kylmän veden alla. Valuta papusekoitus ja huuhtele vedellä. Yhdistä pavut. Mausta öljyllä, etikalla, suolalla ja pippurilla. Anna marinoitua kastikkeen valmistuksen ajan.

3. Tee sinappikastike. Laita sinappi kulhon pohjalle. Valuta öljy ohuena nauhana koko ajan voimakkaasti sekoittaen. Lisää sitruunamehu ja mausta suolalla ja pippurilla.

4. Kokoa lohi-papusalaatti. Sekoita yhteen huuhdellut pinaatinlehdet ja revitty jääsalaatti. Laita salaatti vadin pohjalle, lisää tomaattilohkot, pavut, lohipalat ja ripottele päälle seesaminsiemeniä. Tarjoa caesarkastike erikseen tai valuta lohi-papusalaatin päälle.

Kokeile myös muita ruokaisia salaattireseptejä: Cobbin salaatti Kasvis-nuudelisalaatti Lehtikaali-caesarsalaatti Ruoka.fi: Lohi-kvinoasalaatti


Kommentoi

Kommentoi juttua: Lohi-papusalaatti

Sinun täytyy kommentoidaksesi.