Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Lohicrostinit

Lohicrostinit ovat pieniä alkupalaleipiä, jotka päällystetään kylmäsavulohella, ricottalevitteellä ja pikkelikurkuilla.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

Lohicrostinit:

  • 1 patonki
  • 300 g kylmäsavulohiviipaleita

Ricottalevite:

  • 1 prk (200 g) ricottajuustoa
  • 1 sitruunan kuori
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl hienonnettua tilliä
  • ¼ tl suolaa
  • ¼ tl rouhittua mustapippuria

Pikkelikurkut:

  • ½ kurkkua
  • 1 rkl hienonnettua tilliä
  • 1 rkl väkiviinaetikkaa
  • ¼ tl sokeria
  • ¼ tl suolaa

Valmistusohje

Lohicrostinit tehdään helposti näin:

1. Valmista ensin pikkelikurkut. Sekoita etikkaa ja mausteita kulhossa, kunnes mausteet liukenavat. Höylää kurkut ohuiksi viipaleiksi ja sekoita kulhossa tillin ja etikkaliemen kanssa. Anna kurkkujen maustua viileässä vähintään puoli tuntia ennen tarjoilua.

2. Valmista ricottalevite. Notkista ensin ricotta kulhossa ja lisää joukkoon loput ainekset. Anna hetken maustua. Paahda kylmäsavulohiviipaleet kuumalla pannulla kevyesti molemmin puolin.

3. Viipaloi patonki. Paahda leipäviipaleet grillivastusten alla kauniin ruskeiksi. Levitä hieman jäähtyneille leipäviipaleille ricottalevite ja nosta päälle paistettua lohta ja pikkelikurkkuviipaleita.

Kokeile myös muita maukkaita alkuruokia: Vuohenjuustobruschettat Guacamolemunat Katkarapusalaatti Ruoka.fi: Crostinit

 


Kommentoi

Kommentoi juttua: Lohicrostinit

Sinun täytyy kommentoidaksesi.