Lohipastrami
Lohi maustuu vaivatta pastramiksi. Lohipastrami on juhlapöydän herkullisin tarjottava!
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
- Gluteeniton
- Maidoton
Ainekset
Lohipastrami
- 400 g lohta (keskiosasta paksua palaa)
- 1-1 ½ rkl merisuolaa
Mausteseos
- 2 tl rouhittua mustapippuria
- 2 tl paprikajauhetta
- 2 tl rouhittua roseepippuria
- 1½ tl juustokuminaa
- 2 tl seesaminsiemeniä
Valmistusohje
Lohipastrami tehdään helposti näin:
1. Nypi lohesta ruodot ja irrota nahka. Suolaa lohipala kauttaaltaan. Laita lohi muovipussiin ja anna sen olla kylmässä noin tunti.
2. Pyyhi talouspaperilla ylimääräinen suola kalasta pois. Leikkaa lohi pituussuunnassa kolmeen tai neljään osaan.
3. Ota kauttaaltaan lohen pintaan nopeasti väri kuumalla paistinpannulla ilman rasvaa niin, että lohipalat ruskistuvat kauniisti joka puolelta.
4. Sekoita laakealle lautaselle kaikki mausteet.
5. Pyöritä lohipalat mausteseoksessa. Kääri jokainen pala erikseen kelmuun, ja laita pakkaseen maustumaan noin 2 tunniksi tai seuraavaan päivään.
6. Leikkaa kohmeisesta lohesta ohuita viipaleita ja laita lohiviipaleet vadille esille.
7. Tarjoa lohipastrami sahramikastikkeen kanssa.
Lue myös: Lohi tai kirjolohi – kumpi on parempi vaihtoehto?
Lue myös Anna.fi: Näin tehdään kuuluisa jääkellarin lohi
Kommentoi
Kommentoi juttua: Lohipastrami