Lounaskulhossa broileria ja kasviksia
Lounaskulhoon pakataan vähärasvaista broileria, rutkasti kasviksia ja kuitupitoista superviljaa, freekehiä.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Maidoton
Ainekset
Broileri:
- 4 broilerin ohutleikettä
- 1 rkl oliiviöljyä
- 1 tl broilerimaustetta
- ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria
- 200 g freekeh-vehnäryynejä
- 1 rkl vihreää harissatahnaa
- 1 rkl oliiviöljyä
- ½ tl jauhettua juustokuminaa
Lisäksi
- 350 g parsakaalia
- 2 avokadoa
- 12–14 kirsikkatomaattia
- 2 kevätsipulinvartta
- 1 ruukku roomansalaattia
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 ½ rkl sitruunamehua
- ripaus suolaa
- paahdettuja seesaminsiemeniä
Valmistusohje
Lounaskulho kootaan helposti näin:
1. Paista broilerin leikkeet öljyssä pannulla molemmin puolin kypsiksi. Nosta pannu syrjään ja mausta broilerimausteella, suolalla ja rouhitulla mustapippurilla. Peitä kannella ja anna jäähtyä ja vetäytyä salaatin teon ajan.
2. Keitä freekehiä suolalla maustetussa vedessä 15 minuuttia. Valuta. Sekoita harissatahna, öljy ja juustokumina tasaiseksi ja mausta freekeh-seoksella. Anna jäähtyä.
3. Paloittele parsakaali pienemmiksi kukinnoiksi ja keitä suolalla maustetussa vedessä 4–5 minuuttia. Valuta. Halkaise kaksi avokadoa, poista kivet ja lusikoi sisukset leikkuulaudalle. Viipaloi avokadot. Pilko tomaatit ja kevätsipulit. Hienonna salaatti.
4. Nosta salaatti tarjoilukulhojen pohjalle. Viipaloi broilerileikkeet ja nostele loppujen ainesten kanssa kulhoon. Sekoita oliiviöljystä, sitruunamehusta ja suolasta kastike ja pirskota salaattiainesten päälle. Ripottele pinnalle seesaminsiemeniä.
Lisää reseptejä: Keväinen broilerisalaatti Broileri-pastasalaatti Ruoka.fi: Parsakaalibroilerisalaatti
Kommentoi
Kommentoi juttua: Lounaskulhossa broileria ja kasviksia