Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Maapähkinäfudge

Fudgetoffee on kolakarkkia nopeampi helpotus makeanhimoon. Joukkoon voi myös lisätä rouhittuja suolapähkinöitä.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

Maapähkinäfudge:

  • 150 g suolatonta voita
  • 1 dl kahvikermaa
  • 400 g sileää maapähkinävoita
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 400 g tomusokeria

Valmistusohje

1. Vuoraa vuoka (20×20 cm) kevyesti voidellulla leivinpaperilla.

2. Mittaa kuutioitu voi, kerma, maapähkinävoi ja vanilja pannuun tai paistokasariin. Kuumenna miedohkolla lämmöllä koko ajan sekoitellen, kunnes voi ja maapähkinävoi ovat sulaneet ja seos kiehahtaa.

3. Mittaa tomusokeri kulhoon ja kaada maapähkinäseos joukkoon. Sekoita nopeasti sähkövatkaimella. Kaada seos vuokaan, tasoita ja peitä leivinpaperilla. Anna jähmettyä jääkaapissa seuraavaan päivään, leikkaa kuutioiksi ja tarjoile. Ilmatiiviissä rasiassa karkki säilyy pari viikkoa.

Koita myös muita makeita herkkuja:

Kermakolakarkit Kotikinuskit Marmeladimakeiset Mokkasuklaasuukot Ruoka.fi: Snickersfudge

 


Kommentoi

Kommentoi juttua: Maapähkinäfudge

Sinun täytyy kommentoidaksesi.