Mansikka-halloumisalaatti
Mansikka-halloumisalaatti on kesäinen salaatti, jolle mansikat antavat raikkautta ja pirteää väriä. Leipä ja halloumijuusto tekevät salaatista ruokaisan. Mansikkasalaatin kastikkeeksi sopii valmis balsamiviinietikkakastike tai voit keittää kastikkeen itse mansikkamehusta, balsamiviinietikasta ja ruokosokerista. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
- Kasvis
Ainekset
Mansikka-halloumisalaatti:
- 1 nippu vhreää parsaa tai 2 avokadoa
- 225 g halloumijuustoa
- (oliivi)leipää
- tilkka öljyä
- 1 pussi salaattisekoitusta tai erilaisia salaatteja
- keltaisia kirsikkatomaatteja
- 2 dl kuuutioitua kurkkua tai hunajamelonia
- 5 dl mansikoita
Kastike
- tilkka öljyä
- mansikanmakuista Blaze glaze -balsamiviinietikkakastiketta
Valmistusohje
Mansikka-halloumisalaatti tehdään helposti näin:
1. Kiehauta tai grillaa kevyesti kuoritut parsat juuri ja juuri kypsiksi tai koverra avokadot kuoristaan.
2. Paista viipaloitu halloumijuusto öljytilkassa pannulla. Paahda samalla pannulla leipäviipaleet.
3. Lado kaikki ainekset laakealle vadille. Pirskota salaatin päälle öljyä ja makeaa balsamiviinietikkakastiketta. Tarjoa mansikka-halloumisalaatti kevyenä lounaana tai noutopöydässä.
Kokeile myös muita raikkaita salaatteja: Mansikka-vuohenjuustosalaatti Cobbin salaatti Juusto-mansikkasalaatti Ruoka.fi: Hedelmäinen halloumisalaatti
Kommentoi
Kommentoi juttua: Mansikka-halloumisalaatti