Yksinkertaisen ihana mantelileivos ei kaipaa seuraansa kuin pehmeää kermavaahtoa.
Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
12 annosta
Kasvis
Ainekset
150 g
huoneenlämpöistä voita
2½ dl
sokeria
3
kananmunaa
2½ dl
mantelijauhetta
4 rkl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
Kostutus
1 dl
omenamehua
2 rkl
mantelilikööriä tai rommia
Pinnalle
tomusokeria
Lisäksi
kermavaahtoa
Valmistusohje
1. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää kananmunat yksitellen samalla huolella vatkaten. Sekoita mantelijauhe, vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään. Sekoita kuivat aineet taikinan joukkoon. Sekoita huolella tasaiseksi. Valuta taikina silikonisiin vuokiin. Kuvan leivokset on paistettu financiersuorakulmiomuoteissa, mutta voit myös käyttää tavallista muffinsi vuokaa.
2. Paista leivokset uunissa 175 asteessa 20–25 minuuttia. Anna jäähtyä hetki vuoissa ja kumoa sitten ritilälle. Peitä vuoalla, jotta kosteus ei haihdu.
3. Sekoita kostutusliemen ainekset ja valuta leivosten pinnalle. Nosta tarjoiluvadille ja tarjoile heti lämpiminä. Jos tarjoilet leivokset myöhemmin, peitä ne kelmulla tai muovipussilla, jotta mehukkuus säilyy.
4. Siivilöi leivosten pinnalle koristeeksi tomusokeria, ja tarjoile löysäksi vatkatun kermavaahdon kanssa.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Mantelileivokset