Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Marengilla hunnutettu jäätelökakku

Marenki kätkee alleen makean kakkupohjan, raikasta puolukkasorbettia ja herkullista vaniljavanukasta. Näyttävä kakku on mainio valinta jouluiseksi jälkiruoaksi.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

Kakkupohja

  • 4 kananmunan valkuaista
  • 240 g (2 3/4 dl) erikoishienoa Siro-sokeria

Puolukkasorbetti

  • 5 dl puolukoita
  • 1 dl punaista marjalikööriä tai vettä
  • 1 dl sokeria

Täyte

  • 1 pussi vaniljavanukasjauhetta (Blå Band Vanhan ajan Vaniljakastike)
  • 2 dl kylmää maitoa
  • ¼ tl muskottipähkinää
  • ¼ tl kanelia
  • 1 l vaniljajäätelöä

Marenkikuorrutus

  • 4 kananmunan valkuaista
  • 330 g (4 dl) erikoishienoa Siro-sokeria
  • ¼ tl valkoviinietikkaa
  • 1 dl vettä

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 120 asteeseen. Aseta uunipellille leivinpaperi ja piirrä siihen 2 ympyrää (18 cm). Mittaa huoneenlämpöiset valkuaiset lasi–tai metallikulhoon. Vaahdota valkuaisia hetki ja lisää sokeri ruokalusikallisittain koko ajan vatkaten joukkoon. Jatka vaahdottamista noin viisi minuuttia, kunnes vaahto on kovaa ja kiiltävää, eikä putoa kulhosta, vaikka kääntäisit kulhon ylösalaisin. Levitä marenki leivinpaperille piirrettyjen ympyröiden sisään ja kypsennä levyjä uunissa 200 asteessa tunti. Sammuta uuni ja anna marengin jäähtyä uunissa 30 minuuttia.

2. Kiehauta puolukat, neste ja sokeri. Soseuta seos, jäähdytä ja pane laakeassa astiassa tunniksi pakastimeen.

3. Valmista vaniljavanukas. Sekoita pussillinen kastikejauhetta kylmään maitoon. Lisää mausteet ja sekoita hyvin. Anna seoksen tekeytyä jääkaapissa 10 minuuttia.

4. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle (20 cm) ja leikkaa paperisuikaleet reunojen suojaksi. Aseta toinen marenkilevy vuoan pohjalle. Ota sorbetti pakastimesta, sekoita hileeksi ja lusikoi vuokaan. Painele sorbetti marenkilevyn päälle ja pane vuoka pakastimeen.

5. Sekoita jäähtynyt vaniljavanukas hieman pehmenneen jäätelön joukkoon ja lusikoi ¾ seoksesta vuokaan puolukkasorbetin päälle. Aseta päälle toinen marenkilevy ja levitä pinnalle loppu jäätelö. Pane pakastimeen ja anna jäätyä peitettynä noin 8 tuntia.

6. Mittaa kuorrutteen valkuaiset kulhoon. Mittaa 3 dl sokeria, etikka ja vesi kattilaan. Sekoita metallilusikalla, kuumenna ja keitä 4 minuuttia. Vaahdota valkuaiset pehmeäksi vaahdoksi, lisää jäljellä oleva sokeri ja vatkaa kovaksi vaahdoksi. Lisää kuuma sokeriliemi kahdessa erässä marenkiin ja jatka vatkaamista noin 3 minuuttia, kunnes seos on kiiltävää ja jäähtynyttä.

7. Ota kakku pakastimesta ja siirrä se tarjoiluvadille. Levitä marenki kakun pinnalle ja reunoille. Paista kakkua muutaman sekunnin ajan uunin grillivastuksen alla tai tee marenkiin paistopinta kaasupolttimella. Tarjoile heti.

Lisää hyytävän kylmiä ohjeita: Koivuhalko-jäätelökakku Helppo jäätelöcharlotta Jäädytetty marjakakku Ruoka.fi: Suklainen jäätelökakku


Kommentoi

Kommentoi juttua: Marengilla hunnutettu jäätelökakku

Sinun täytyy kommentoidaksesi.