Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Marinoitu grillikylki

Kesäiseksi herkkupalaksi valmistetaan grillikylkeä. Sivele possunkylki glaseerauksella suussasulavaksi.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

  • 1,5 kg luullista porsaan grillikylkeä

Keitinliemi

  • 1 l omenamehua
  • ½ dl ruokokidesokeria
  • 1 ½ rkl soijakastiketta

Mausteseos

  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl fariinisokeria
  • 2 tl suolaa
  • ½ tl savupaprikajauhetta
  • ripaus rouhittua mustapippuria

Glaseeraukseen

  • 2 dl keitinlientä
  • ½ dl ruokokidesokeria
  • 1 ½ rkl soijakastiketta
  • 1 tl sambal oelek -chilitahnaa

Valmistusohje

1. Paloittele porsaankyljet muutamaan palaan. Keitä keitinliemessä 1,5 tuntia. Valuta liemestä, mutta säästä sitä hieman glaseerauskastiketta varten.

2. Valmista mausteseos. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Sekoita muiden mausteiden kanssa ja hiero lihapalojen pintaan. Kypsennä lihat 150 asteisessa uunissa noin 2 tuntia tai kunnes liha on murean kypsää.

3. Sekoita glaseerauskastikkeen ainekset. Grillaa ja sivele kastiketta lihapalojen pinnoille grillauksen aikana.

Lisää reseptejä: 

Savustetut porsaankyljet (ribsit) Porsaankyljykset Ruoka.fi: Paahdetut ribsit


Kommentoi

Kommentoi juttua: Marinoitu grillikylki

Sinun täytyy kommentoidaksesi.