Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Mehevä kirsikkapiirakka

Jos rakastat kirsikoita, ihastut takuulla myös tähän mehevään kirsikkapiirakkaan. Sen pohjaan tulee mausteeksi sitruunaa ja superkirsikkaiseen täytteeseen muutama tippa karvaasmantelia.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
12  annosta

Ainekset

Taikina:

  • 6 dl vehnäjauhoja
  • 1 maustemitta suolaa
  • 225 g kylmää voita kuutioina
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 5 rkl jääkylmää vettä

Täyte

  • 12 dl (1 kg) tuoreita kirsikoita
  • 2 dl sokeria
  • 3 rkl maissitärkkelysjauhoja (Maizena)
  • ripaus suolaa
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 3 tippaa karvasmanteliöljyä
  • 25 g voita
  • 1 rkl sokeria

Valmistusohje

Mehevä kirsikkapiirakka leivotaan näin:

Valmistusaika 1 ½ tuntia Taikinan lepuutusaika 4–10 tuntia

1. Mittaa jauhot, suola ja voikuutiot monitoimikoneeseen tai hakkaa ainekset muruiseksi seokseksi leivinlaudalla. Sekoita joukkoon nesteet ja muovaa taikinapalloksi. Pakkaa taikina kelmuun ja anna levähtää jääkaapissa 4 tuntia tai seuraavaan päivään.

2. Huuhdo ja valuta kirsikat, poista kivet. Sekoita joukkoon muut täyteainekset. Anna maustua jääkaapissa noin puoli tuntia.

3. Ota taikina huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen leipomista. Kuumenna uuni 225 asteeseen.

4. Kauli 2/3 taikinasta noin 3 cm:n paksuiseksi ja noin 5 cm vuokaa suuremmaksi kiekoksi, ja painele se piirakkavuoan (26 cm) pohjalle ja reunoille. Leikkaa ylimääräinen reuna pois ja anna pohjan jäähtyä hetki jääkaapissa. Kauli lopputaikina parin sentin levyisiksi nauhoiksi ristikkoa varten.

5. Levitä kirsikat vuokaan. Lisää pinnalle voita lastuina. Voitele piirakan reunat vedellä ja asettele taikinanauhat ristikoksi pinnalle. Painele nauhat reunoihin ja ripottele piirakan päälle sokeria.

6. Kypsennä uunissa 225 asteessa 15 minuuttia. Laske lämpötila 175 asteeseen ja kypsennä vielä 40 minuuttia.

Lisää reseptejä kirsikoista: 

Kirsikkaleivokset Valkosuklainen kirsikkakakku Aromikas kirsikkatorttu Ruoka.fi: Kirsikka-suklaapannukakut


Kommentoi

Kommentoi juttua: Mehevä kirsikkapiirakka

Sinun täytyy kommentoidaksesi.