Moderni pyttis
Pyttipannu syntyy mehukkaista juureksista ja kelmun sisällä kypsennetyistä pikatuoremakkaroista.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Maidoton
Ainekset
Broilerimakkarat
- 400 g broilerin jauhelihaa
- 1 pkt (120 g) pekonia
- 2 raastettua valkosipulinkynttä
- ½ tl kuivattua timjamia ja meiramia
- ½ tl suolaa
- ripaus rouhittua roseepippuria
Keitetyt juurekset
- 3 kiinteää perunaa
- 200 g lanttua
- 2 porkkanaa
- ½ sitruuna
- lehtipersiljaa
Valmistusohje
Moderni pyttis tehdään helposti näin:
1. Nosta boilerimakkaroiden ainekset monitoimikoneeseen ja aja tasaiseksi. Kaavi seos pursotinpussiin. Levitä työpöydälle kelmua isoksi, kaksinkertaiseksi arkiksi. Pursota massaa kelmun päälle makkaroiksi. Jätä kelmujen päihin ja sivulle varaa rullaamista varten. Leikkaa kelmu paloiksi ja kääri makkarat tiukaksi rullaksi. Sulje päät huolellisesti solmimalla.
2. Nosta kiehuvaa vettä uunivuokaan ja nosta makkarat veteen. Kypsennä uunissa 150 asteessa 30 minuuttia. Anna makkaroiden jäähtyä ja poista kelmu. Paista makkaroihin pannulla öljyssä kaunis pinta.
3. Kuori ja lohko perunat annospaloiksi. Kuori ja kuutioi lanttu ja porkkanat. Keitä juurekset suolalla maustetussa vedessä napakan kypsiksi. Nosta vedestä ja säästä kattilaan 1 ½ dl keitinlientä. Keitä lientä kasaan, kunnes lientä on jäljellä noin desi. Mausta liemi sitruunamehulla ja hienonnetulla lehtipersiljalla. Lämmitä juurekset kuumassa liemessä ja tarjoile lämpimien makkaroiden kanssa.
Lisää reseptejä: Sieni-broilerivokki Espresso-broileriburritot Ruoka.fi: Broilerikerrosleivät
Kommentoi
Kommentoi juttua: Moderni pyttis