Mustapapukeitto aasialaisin maustein
Mustapapukeitto aasialaisin maustein saa tukevuutta pavuista ja väriä vokkikasviksista. Tämä maukas keitto valmistuu puolessa tunnissa.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Laktoositon
- Maidoton
- Munaton
- Vegaaninen
Ainekset
Mustapapukeitto aasialaisin maustein:
- ½ tl punaista currytahnaa
- 1 tl sitruunaruohotahnaa
- 1 tl inkivääritahnaa
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 rkl rypsiöljyä
- 1 rkl teriyaki- tai soijakastiketta
- ½ limetin mehu
- 1 l vettä
- 400 g suikaloituja wokkivihanneksia
- 400 g mustapapuja (säilyke)
- ½ nippu sipulinvarsia
- ½ ruukkua korianteria
- paksoin- tai kiinankaalin lehtiä
Valmistusohje
Mustapapukeitto aasialaisittain tehdään helposti näin:
1. Kuumenna maustetahnat ja valkosipulisilppu öljyssä. Lisää neste, limettimehu ja suikaloidut kasvikset. Keitä muutama minuutti.
2. Lisää valutetut pavut, silputtu korianteri ja sipulinvarret sekä paksoin eli pinaattikiinankaalin tai kiinankaalin lehdet. Keitä vielä viisi minuuttia.
Vinkki: Kokeile myös mustapapukeittoa meksikolaiseen tyyliin
Näin tehdään
Kommentoi
Kommentoi juttua: Mustapapukeitto aasialaisin maustein