Mustikkabanoffee
Mustikkabanoffee on banaanitäytteinen mustikkapiirakka, joka sopii myös jälkiruoaksi.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 8 annosta
- Kasvis
Ainekset
pohja:
- 3 dl vehnäjauhoja
- 125 g kylmää voita
- 1 kananmunankeltuainen
- 2 rkl vettä
Täyte
- 1 l pensasmustikoita
- 2 ½ dl mustaherukkahyytelöä
- 3–4 banaania
- 2 dl kuohukermaa
- 2 dl turkkilaista jogurttia
- 1 dl kondensoitua maitoa tai ½ dl kinuskikastiketta
Valmistusohje
1. Mittaa pohjataikinan ainekset monitoimikoneeseen. Pyöräytä palloseksi. Kääri taikinapallo kelmuun ja anna levähtää jääkaapissa noin puoli tuntia.
2. Anna taikinan pehmetä huoneenlämmössä noin 15 minuuttia. Kauli taikina irtopohjaisen tai keraamisen piirakkavuoan (24 cm) pohjan kokoiseksi levyksi. Painele taikinalevy vuokaan. Tue reunat foliosta muovatulla pannalla ja kypsennä pohjaa noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä. Jos käytät irtopohjavuokaa, nosta pohja vuoasta.
3. Sekoita viinimarjahyytelö mustikoihin antamaan makua ja happoa. Levitä puolet marjoista piirakkapohjalle. Viipaloi banaanit marjojen päälle.
4. Vaahdota kerma ja mausta se kondensoidulla maidolla tai kinuskilla ja jogurtilla. Levitä kermavaahto banaanien päälle ja nosta pinnalle loput marjat.
Kokeile myös muita ihania mustikkareseptejä: Talkkunainen mustikkaherkku Mustikka-marenkirulla Mustikka-valkosuklaakakku Ruoka.fi: Vaniljainen mustikkapiiras
Kommentoi
Kommentoi juttua: Mustikkabanoffee