Naked cake - nakukakku
Nakukakku on tyylikäs tarjottava, vaikka koristelu on rennon huoletonta. Käytä mielikuvitustasi ja anna palaa!
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 15 annosta
Ainekset
Naked cake -nakukakku
- 200 g voita
- 175 g tummaa suklaata (70%)
- 4 kananmunaa
- 2 ½ dl sokeria
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1 ½ dl kaakaojauhetta
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 tl kanelia
- 2 tl vaniljasokeria
- ½ tl suolaa
Kuningatarhillo
- ½ kg pakastemarjoja
- ½ pkt (á 330 g) hillo- marmeladisokeria
Suklaatäyte
- 200 g tummaa suklaata (70 %)
- 2 dl kermaa
- 200 g maustamatonta tuorejuustoa
- ½ dl tomusokeria
Koristelu
- 1 dl tuoreita marjoja, viikunoita, kaneli- ja suklaamanteleita
Valmistusohje
Nakukakku eli naked cake leivotaan näin.
1. Sulata voi ja paloiteltu suklaa kattilassa. Jäähdytä. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet. Lisää munasokerivaahtoon suklaa ja siivilän läpi jauhot varovasti nostellen. Kaada voideltuun irtopohjavuokaan (24 cm). Paista uunin alatasolla 175 asteessa noin 35–40 minuuttia. Jäähdytä. Leikkaa kolmeen osaan.
2. Tee hillo ja suklaatäyte. Laita hiukan sulaneet marjat ja sokeri kattilaan. Keitä miedolla lämmöllä 10 minuuttia sekoitellen. Jäähdytä hyvin. Sulata suklaa täytteeseen vesihauteessa. Jäähdytä. Vaahdota kerma. Notkista tuorejuusto ja lisää tomusokeri. Sekoita juuston joukkoon sula suklaa ja kermavaahto.
3. Levitä hilloa kakkupohjalle ja puolet suklaatäytteestä. Laita toinen pohja päälle ja lisää hilloa ja loppu täyte. Laita kansi päälle. Anna vetäytyä hetki kylmässä. Vaahdota kerma ja levitä kakun päälle niin, että pohja paistaa läpi. Koristele nakukakku tuoreilla marjoilla, viikunoilla, suklaamanteleilla, havuilla ja kanelitangolla.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Naked cake - nakukakku