Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Napuegraavattu lohi

Gini raikastaa rasvaisen lohen ja antaa kalalle hienon aromin.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
15  annosta

Ainekset

  • 1 kg kirjolohta tai lohta
  • 2 rkl sormisuolaa
  • 1 rkl sokeria
  • 1 tl valkopippuria
  • ½ dl giniä (Napue)

Lisäksi

  • ½ dl giniä (Napue)
  • tuoretta tilliä tai rosmariinia

Valmistusohje

  1. Fileoi lohi, mutta älä poista nahkaa. Nypi selkäruodot pois.
  2. Levitä fileet voipaperin päälle nahkapuoli alaspäin. Sekoita suola, sokeri ja valkopippuri ja hiero seos kalan pintaan. Valuta päälle giniä. Nosta lohifileet vastakkain ja kääri tiukaksi paketiksi. Pane paino päälle ja siirrä jääkaappiin.
  3. Anna graavilohen maustua 1–2 päivää. Kääntele graavilohipakettia välillä.
  4. Poista irtoavat mausteet graavilohen pinnalta. Leikkaa graavattu lohi viistosti ohuiksi viipaleiksi ja kiepauta ruusukkeiksi tarjoiluvadille. Lisää päälle vielä pari ruokalusikallsita giniä. Koristele tillillä tai rosmariinilla.
  5. Tarjoa keitettyjen perunoiden ja/tai saaristolaisämpylöiden kanssa.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Napuegraavattu lohi

Sinun täytyy kommentoidaksesi.