Napuegraavattu lohi
Gini raikastaa rasvaisen lohen ja antaa kalalle hienon aromin.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 15 annosta
- Gluteeniton
- Laktoositon
- Maidoton
- Munaton
Ainekset
- 1 kg kirjolohta tai lohta
- 2 rkl sormisuolaa
- 1 rkl sokeria
- 1 tl valkopippuria
- ½ dl giniä (Napue)
Lisäksi
- ½ dl giniä (Napue)
- tuoretta tilliä tai rosmariinia
Valmistusohje
- Fileoi lohi, mutta älä poista nahkaa. Nypi selkäruodot pois.
- Levitä fileet voipaperin päälle nahkapuoli alaspäin. Sekoita suola, sokeri ja valkopippuri ja hiero seos kalan pintaan. Valuta päälle giniä. Nosta lohifileet vastakkain ja kääri tiukaksi paketiksi. Pane paino päälle ja siirrä jääkaappiin.
- Anna graavilohen maustua 1–2 päivää. Kääntele graavilohipakettia välillä.
- Poista irtoavat mausteet graavilohen pinnalta. Leikkaa graavattu lohi viistosti ohuiksi viipaleiksi ja kiepauta ruusukkeiksi tarjoiluvadille. Lisää päälle vielä pari ruokalusikallsita giniä. Koristele tillillä tai rosmariinilla.
- Tarjoa keitettyjen perunoiden ja/tai saaristolaisämpylöiden kanssa.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Napuegraavattu lohi