Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Omenahiivaleipä

Omenahiivaleipä saa makunsa nimensä mukaisesti omenasta, omenaraasteesta. Hiukan makean omenaleivän kaveriksi sopivat juustot ja marmeladi.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
20  annosta

Ainekset

Omenahiivaleipä

  • ½ l omenamehua
  • 50 g hiivaa
  • 2 rkl hunajaa
  • ½ tl suolaa
  • 4 dl omenaraastetta
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 11–12 dl sämpyläjauhoja
  • ¾ dl öljyä

Valmistusohje

Omenahiivaleipä leivotaan näin:

Omenahiivaleipä-ohjeella syntyy 2 leipää.

1. Lämmitä mehu kädenlämpöiseksi. Murenna hiiva joukkoon. Lisää hunaja, suola ja raastettu omena. Alusta jauhot ja vaivaa tasaiseksi ja kimmoisaksi taikinaksi. Lisää lopuksi öljy ja vaivaa niin, että taikina irtoaa reunoista. Lisää tarvittaessa jauhoja.

2. Anna kohota leivinliinan alla kaksinkertaiseksi.

3. Kaada jauhotetulle työpyödälle ja vaivaa ilma pois. Jaa kahteen osaan ja pyöritä kaksi leipää. Nosta pellille ja tee terävällä puukolla viiltoja pintaan.

4. Kohota leivinliinan alla vielä 15 minuuttia.

5. Paista uunin alatasolla 200 asteessa noin 30 minuuttia. Jäähdytä.

6. Tarjoa omenahiivaleipä esimerkiksi juustojen ja marmeladin kanssa.

Lisää reseptejä:

Omenaleipä Omena-pähkinäsekaleipä Rustiikkinen omena-sipulileipä Ruoka.fi: Omena-kinkku focaccia


Kommentoi

Kommentoi juttua: Omenahiivaleipä

Sinun täytyy kommentoidaksesi.