Omenainen lettukakku
Lettukakku on kahvipöydän komistus. Herkullinen kinuskikastike kruunaa herkun.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 8 annosta
- Kasvis
Ainekset
- 2 kananmunaa
- ½ l maitoa (täys-/kevyt-)
- 2 ½ dl vehnäjauhoja
- ½ tl suolaa
- 2 rkl sokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 1 vihreä omena raastettuna
- voita paistamiseen
Väliin
- 1 dl kermaa
- 1 prk (200 g) vaniljarahkaa
- 1 dl omenahilloa
Koristeluun
- kinuskikastiketta
- kuivattuja omenasiivuja
Valmistusohje
1. Riko munat kulhoon ja vatkaa rakenne rikki. Sekoita vatkaten joukkoon maito, vehnäjauhot, suola ja sokerit.
2. Kuori omena, raasta karkealla terällä ja lisää taikinaan.
3. Anna taikinan turvota huoneenlämmössä 30 minuuttia.
4. Paista pannulla voissa kullanruskeiksi keskikokoisiksi letuiksi.
5. Tee täyte. Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi ja sekoita rahkan joukkoon.
6. Laita lettu tarjoiluvadille ja levitä pohjalle pieni määrä hilloa ja päälle kerma-rahkaa. Laita lettu päälle ja toista niin, että kaikki letut on käytetty.
7. Koristele pinta kinuskikastikkeella ja kuivatuilla omenoilla.
Lisää reseptejä:
Kookos-omenakakku Kinuskiomenat Omenakeikaus Ruoka.fi:
Kommentoi
Kommentoi juttua: Omenainen lettukakku