Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Omenainen lettukakku

Lettukakku on kahvipöydän komistus. Herkullinen kinuskikastike kruunaa herkun.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
8  annosta

Ainekset

  • 2 kananmunaa
  • ½ l maitoa (täys-/kevyt-)
  • 2 ½ dl vehnäjauhoja
  • ½ tl suolaa
  • 2 rkl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 vihreä omena raastettuna
  • voita paistamiseen

Väliin

  • 1 dl kermaa
  • 1 prk (200 g) vaniljarahkaa
  • 1 dl omenahilloa

Koristeluun

  • kinuskikastiketta
  • kuivattuja omenasiivuja

Valmistusohje

1. Riko munat kulhoon ja vatkaa rakenne rikki. Sekoita vatkaten joukkoon maito, vehnäjauhot, suola ja sokerit.

2. Kuori omena, raasta karkealla terällä ja lisää taikinaan.

3. Anna taikinan turvota huoneenlämmössä 30 minuuttia.

4. Paista pannulla voissa kullanruskeiksi keskikokoisiksi letuiksi.

5. Tee täyte. Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi ja sekoita rahkan joukkoon.

6. Laita lettu tarjoiluvadille ja levitä pohjalle pieni määrä hilloa ja päälle kerma-rahkaa. Laita lettu päälle ja toista niin, että kaikki letut on käytetty.

7. Koristele pinta kinuskikastikkeella ja kuivatuilla omenoilla.

Lisää reseptejä:

Kookos-omenakakku Kinuskiomenat Omenakeikaus Ruoka.fi: Omenaletut


Kommentoi

Kommentoi juttua: Omenainen lettukakku

Sinun täytyy kommentoidaksesi.