Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Omenaiset ruusut

Leivo nämä upeat ruusut! Omenaruusujen teko vaatii sorminäppäryyttä, mutta lopputulos ilahduttaa.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

  • 1 pkt (500 g) lehtitaikinaa
  • 4 punaista omenaa
  • 1 sitruunan mehu
  • ½ prk (230 g) aprikoosimarmeladia
  • 2 tl kanelia
  • 1 dl sokeria

Voiteluun

  • 1 kananmuna

Päälle

  • tomusokeria

Valmistusohje

Valmistusaika sulatus +1 tunti

1. Ota lehtitaikina ajoissa sulamaan.

2. Kauli levyjä ohuemmaksi ja leikkaa pituussuunnassa kahteen osaan.

3. Pese omenat, poista omenaporalla keskiosa ja halkaise. Leikkaa kuorineen ohuiksi siivuiksi.

4. Laita siivut kylmään veteen ja purista sitruunamehu joukkoon. Käytä omenalohkoja mikroaaltouunissa täydellä teholla noin 3 minuuttia niin, että omenasiivut on pehmeitä ja taipuisia. Siivut eivät saa mennä mössöksi. Valuta hyvin ja kuivaa leivinliinan päällä.

5. Levitä taikinalle aprikoosimarmeladia ja asettele omenasiivut pitkälle sivulle vieri viereen, siivut saavat mennä hiukan taikinan yli. Ripottele päälle kaneli-sokeria. Nosta taikinan alareuna päälle. Kääri rullalle, avusta kädellä, jotta omenasiivut pysyvät paikoillaan ja rullasta muodostuu kaunis ruusu.

6. Laita ruusut voideltuun muffinivuokaan. Voitele vatkatulla kananmunalla. Pintaa voi ripottaa vielä kaneli-sokeria, jos sitä jää yli.

7. Paista 200 asteessa uunin alatasolla noin 25–30 minuuttia. Tarkista, että pohja on varmasti kypsä.

8. Jäähdytä ja koristele tomusokerilla.

Lisää reseptejä:

Pommernin omenamuffinsit Omenapiiraat Omenaleivokset Ruoka.fi: Omena-kvinoamuffinit


Kommentoi

Kommentoi juttua: Omenaiset ruusut

Sirpa Kovanen

Omenaruusut? Ohje hieman epätarkka, jos nyt ohjetta noudatan niin taikinasta tulee kaksi ruusua? Muuten vaikuttaa hyvältä.

Sinun täytyy kommentoidaksesi.