Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Paahdettu porkkanakeitto

Paahdettu porkkanakeitto on ruokaisa herkku. Ripottele keiton pinnalle dukkah-mausteseosta ja jogurttia.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Paahdettu porkkanakeitto:

  • 1 kg porkkanoita
  • 2 rkl voita
  • suolaa ja mustapippuria
  • 1 l kasvislientä

Lisäksi

  • 2 dl maustamatonta jogurttia

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteiseksi. Kuori porkkanat ja leikkaa pitkiksi suikaleiksi. Laita porkkanat pellille leivinpaperin päälle. Sulata voi mikrossa tai kattilassa ja ripottele porkkanoiden päälle. Mausta suolalla ja pippurilla.

2. Paahda porkkanoita uunissa 25 minuuttia, kunnes ne ovat saaneet hiukan väriä. Anna jäähtyä.

3. Laita porkkanat tehosekoittimeen, lisää kasvislientä ja soseuta tasainen keitto. Kaada takaisin kattilaan, kuumenna ja tarkista suolaa. Lisää tarvittaessa myös mustapippuria.

5. Tarjoa lisänä maustamatonta jogurttia ja dukkah-mausteseosta.

Lisää reseptejä:

Porkkanakeitto ja piparjuurikastike Chili-porkkanakeitto Ruoka.fi: Porkkana-inkiväärikeitto


Kommentoi

Kommentoi juttua: Paahdettu porkkanakeitto

Sinun täytyy kommentoidaksesi.