Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Päärynäkakkuset

Päärynäkakkuset ovat herkullinen jälkiruoka. Ylösalaisin tarjottavat kakkuset voi tehdä myös pyöreässä tai pitkänomaisessa kakkuvuoassa.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

  • 2 päärynää
  • ½ dl vaahterasiirappia
  • 1 tl inkivääriä

Taikina

  • 3 dl vehnäjauhoa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • ¼ tl muskottipähkinää
  • ¼ tl kanelia
  • 1 dl sokeria
  • 1 kananmuna
  • 1 tl vaniljasokeria
  • ½ dl maitoa
  • ½ dl öljyä

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 180 asteeseen.

2. Kiehauta siirappi ja inkivääri, lisää tarvittaessa tilkka vettä.

3. Leikkaa päärynöistä kuusi noin sentin paksuista, pyöreää viipaletta. Keitä päärynäviipaleita pari minuuttia siirapissa.

4. Aseta päärynäviipaleet kuuteen, hyvin voideltuun noin 10 cm:n kokoiseen vuokaan.

5. Kuori ja silppua loput päärynästä kulhoon. Lisää muut ainekset ja sekoita taikinaksi. Lusikoi taikina vuokiin päärynöiden päälle ja paista noin 20 minuuttia. Kumoa tarjolle. Valuta päälle loput siirapista.

Lisää reseptejä:

Päärynä-sinihomejuustopiirakka Päärynästruudeli Ruoka.fi: Päärynä-Roquefort-piirakka


Kommentoi

Kommentoi juttua: Päärynäkakkuset

Sinun täytyy kommentoidaksesi.