Pähkinäiset mantelileivokset
Manteliset pikkuleivokset sopivat hyvin lisukkeeksi vaikka joulun jälkiruokapöytään.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 15 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
Ainekset
- 250 g tomusokeria
- 120 g jauhettua hasselpähkinää
- 120 g jauhettuja manteleita
- 1 rkl vaniljasokeria
- 1 maustemitta jauhettua neilikkaa
- 1 kananmuna
- 1 kananmunankeltuainen
TÄYTE
- 100 g tummaa suklaata
- 1 rkl voita
- 3 rkl kermaa
PINNALLE
- tomusokeria
Valmistusohje
1. Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa. Riko kananmuna ja keltuainentoisessakulhossa,vatkaarakenne kevyesti rikki ja sekoita munaseos kuiva-aineiden kanssa tiukaksi taikinaksi. Anna taikinan tasaantua jääkaapissa 30 minuuttia.
2. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Levitä leivinpaperi kahdelle uunipellille.
3. Sirottele tomusokeria leivinpöydälle ja kauli taikina noin 4 mm:n paksuiseksi levyksi. Ota taikinalevysta pienellä pyöreällä muotilla kakkusia ja aseta ne pellille. Voit myös pyöritellä taikinan pallosiksi pellille. Paista kakkusia uunissa 200 asteessa noin 10 minuuttia. Jäähdytä ritilällä.
4. Mittaa täytteen ainekset sulata suklaa vesihaudekattilassa tai mikrossa. Sekoita tasaiseksi ja anna jäähtyä niin, että seos on vielä levitettävää. Sivele suklaata pähkinäkakkusten väliin. Sihtaa pinnalle tomusokeria.
Mantelihyrrät Pekaanipähkinäpiirakat Ruoka.fi: Mausteiset porkkanamuffinit
Kommentoi
Kommentoi juttua: Pähkinäiset mantelileivokset