Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Pähkinäiset mantelileivokset

Manteliset pikkuleivokset sopivat hyvin lisukkeeksi vaikka joulun jälkiruokapöytään.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
15  annosta

Ainekset

  • 250 g tomusokeria
  • 120 g jauhettua hasselpähkinää
  • 120 g jauhettuja manteleita
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 1 maustemitta jauhettua neilikkaa
  • 1 kananmuna
  • 1 kananmunankeltuainen

TÄYTE

  • 100 g tummaa suklaata
  • 1 rkl voita
  • 3 rkl kermaa

PINNALLE

  • tomusokeria

Valmistusohje

1. Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa. Riko kananmuna ja keltuainentoisessakulhossa,vatkaarakenne kevyesti rikki ja sekoita munaseos kuiva-aineiden kanssa tiukaksi taikinaksi. Anna taikinan tasaantua jääkaapissa 30 minuuttia.

2. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Levitä leivinpaperi kahdelle uunipellille.

3. Sirottele tomusokeria leivinpöydälle ja kauli taikina noin 4 mm:n paksuiseksi levyksi. Ota taikinalevysta pienellä pyöreällä muotilla kakkusia ja aseta ne pellille. Voit myös pyöritellä taikinan pallosiksi pellille. Paista kakkusia uunissa 200 asteessa noin 10 minuuttia. Jäähdytä ritilällä.

4. Mittaa täytteen ainekset sulata suklaa vesihaudekattilassa tai mikrossa. Sekoita tasaiseksi ja anna jäähtyä niin, että seos on vielä levitettävää. Sivele suklaata pähkinäkakkusten väliin. Sihtaa pinnalle tomusokeria.

Mantelihyrrät Pekaanipähkinäpiirakat Ruoka.fi: Mausteiset porkkanamuffinit


Kommentoi

Kommentoi juttua: Pähkinäiset mantelileivokset

Sinun täytyy kommentoidaksesi.