Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Palsternakkakeitto

Palsternakkakeitto on lempeä ja sakea kasvissosekeitto, joka on lämmittävä alkuruoka tai ateria syysiltoihin.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
8  annosta

Ainekset

Palsternakkakeitto

  • 1 purjo
  • 3 valkosipulinkynttä
  • voita tai öljyä
  • 2 l kasvis- tai kanalientä
  • 2–3 palsternakkaa
  • ½ juuriselleriä
  • 3–4 isoa Rosamunda-perunaa
  • 1 rkl tuoretta timjamia
  • rouhittua mustapippuria
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl juustokuminaa
  • 200 g ruohosipulilla tai yrteillä maustettua tuorejuustoa
  • 1 dl kermaa

Valmistusohje

Palsternakkakeitto tehdään näin:

1. Kuori juurekset eli palsternakka, juuriselleri ja  peruna. Kuori myös valkosipuli. Halkaise ja huuhdo purjo huolella. Leikkaa purjo ja valkosipulinkynnet silpuksi.

2. Kuullota sipulit kevyesti rasvassa isoss kattilassa. Lisää sipuleiden joukkoon kanaliemi ja paloitellut juurekset. Keitä juureksia ja sipuleita liemessä noin 30 minuuttia.

3. Lisää keittoon mausteet, juusto ja kerma. Soseuta palsternakkakeitto sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa  ja tarjoa se paistettujen sienien kanssa ja tuoreen, rapeakuorisen leivän kanssa.

Kokeile myös muita maukkaita kasvissosekeittoja, kuten: Palsternakka-kukkakaalikeitto Samettinen porkkanakeitto Kuohkea mustajuurikeitto

Lue myös: Kasvissosekeitot ovat keventäjän unelma – katso 7 herkullista ja helppoa reseptiä!

Lue myös Anna.fi: Näin tehdään ihana valkosipulinen kukkakaalikeitto


Kommentoi

Kommentoi juttua: Palsternakkakeitto

Sinun täytyy kommentoidaksesi.