Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Parsakaalipiirakka

Parsakaalipiirakka on maukas kasvispiirakka, joka saa mehukkuutta kolmesta eri juustosta. Parsakaalipiirakan pohja tehdään gluteenittomista jauhoista, joten se sopii myös keliaakikolle. Ohjeella leivot piirakaa koko pellillisen, josta saat noin 15 palaa.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
15  annosta

Ainekset

Gluteeniton pohja

  • 250 g maitorahkaa
  • 250 g voita tai margariinia
  • 4 dl gluteenitonta jauhoseosta
  • 1 tl leivinjauhetta

Täyte

  • 300 g parsakaalia
  • 3 kananmunaa
  • 3 dl kuohukermaa
  • 50 g parmesaanijuustoraastetta
  • 150 g sinihomejuustoa
  • 100 g Västerbotten-juustoa raastettuna
  • ¼ tl suolaa
  • ¼ tl rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

Parsakaalipiirakka leivotaan helposti näin:

1. Sekoita kulhossa maitorahka ja pehmeä rasva sekaisin. Lisää jauho-leivinjauheseos. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Voit valmistaa taikinan kätevästi myös monitoimikoneessa. Kääri taikina kelmuun ja nosta jääkaappiin täytteen teon ajaksi.

2. Paloittele parsakaali pieniksi nupuiksi. Kuori ja paloittele myös varsi. Kiehauta parsakaalia suolalla maustetussa vedessä muutama minuutti. Valuta lävikössä ja huuhtele kylmällä vedellä. Valuta huolella. Sekoita kulhossa kananmunat, kerma ja parmesaaniraaste tasaiseksi.

3.Vuoraa leivinpaperilla uunipelti tai -vuoka (noin 26 x 38 cm). Nosta leivinpaperiarkki kostean pyyhkeen päälle, ja kaulitse taikina suoraan paperiarkin kokoiseksi levyksi. Siirrä pellin päälle. Pistele pohjaan reikiä haarukalla.

4. Levitä pohjalle ensin parsakaalit. Murusta pinnalle sinihomejuusto. Levitä päälle juustoraaste ja mausteet. Valuta piirakan pinnalle muna-kermaseos.

5. Paista parsakaalipiirakkaa 200-asteisen uunin alatasolla noin 30 minuuttia tai kunnes pinta on kauniin ruskea. Anna piirakan jäähtyä hetki, paloittele.

Kokeile myös muita maukkaita piirakkareseptejä: Broileripiirakka Tomaatti-mozzarellapiirakka Chorizopiirakka Ruoka.fi: Parsapiirakat

 


Kommentoi

Kommentoi juttua: Parsakaalipiirakka

Leipuri

Piirakka oli kyllä vähän pettymys. Älyttömän rasvainen. No..kuohukerma. 🙁

Sinun täytyy kommentoidaksesi.