Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Pehmeä omenapiirakka

Pehmeä omenapiirakka on syksyn ehdoton hitti! Tarjoa omenapiirakka vaniljakastikkeen tai vaniljajäätelön kera.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
8  annosta

Ainekset

Omenapiirakka

  • 3 kananmunaa
  • 1 dl sokeria
  • 1 dl grahamjauhoja
  • ¾ dl vehnäjauhoja
  • ½ tl leivinjauhetta
  • 40 g voita sulatettuna

Päälle

  • 3–4 omenaa
  • 1 dl sokeria
  • 2 tl jauhettua kanelia

Valmistusohje

Pehmeä omenapiirakka tehdään näin:

1. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi ja vaaleaksi vaahdoksi.

2. Yhdistä molemmat jauhot ja leivinjauhe. Lisää jauhot siivilän läpi vaahtoon, varovasti nostellen. Lisää lopuksi hiukan jäähtynyt voisula. Kaada taikina voideltuun piirakkavuokaan (24–26 cm).

3. Pese omenat ja poista omenaporalla keskiosa, leikkaa kuorineen ohuiksi siivuiksi. Levitä omenasiivut ympyräksi tai haluamallasi tavalla.

4. Paista omenapiirakkaa 200 asteessa uunin alatasolla noin 30 minuuttia. Kokeile piirakan kypsyyttä cocktailtikulla: jos tikkuun ei jää taikinaa, piirakka on kypsää.

5. Tarjoa omenapiirakka vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa.

Lisää reseptejä:

Amerikkalainen omenapiiras Omena-mascarponepiirakka Mehevä omenapiirakka Ruoka.fi: Omenakorit – pienet omenapiirakat


Kommentoi

Kommentoi juttua: Pehmeä omenapiirakka

Sinun täytyy kommentoidaksesi.