Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Pekoni-bataattipiiras

Suolaisen pekonin ja makean bataatin liitto on pitsamaisessa piirakassa täydellinen.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
8  annosta

Ainekset

Taikina

  • 3 ½ dl vehnäjauhoja
  • ½ tl suolaa
  • 1 kananmuna
  • ½ dl oliiviöljyä
  • ½ dl vettä

Täyte

  • ½ iso (400 g) bataatti
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl hunajaa
  • 1 rkl ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria
  • ½ tl sambal oelek-chilitahnaa
  • 100 g pekonia

Valmistusohje

1. Mittaa jauhot ja suola monitoimikoneeseen. Lisää joukkoon muna, oliiviöljy ja vesi. Sekoita ainekset nopeasti tasaiseksi taikinaksi ja kääri kelmuun. Anna vetäytyä jääkaapissa.

2. Kuori ja paloittele bataatti ja levitä uunivuokaan. Pirskota pinnalle oliiviöljy ja hunaja. Mausta kevyesti suolalla ja rouhitulla mustapippurilla. Paahda 200-asteisessa uunissa 45 minuuttia, kunnes palat ovat lähes pehmeitä. Soseuta palat kulhossa haarukalla karkeaksi soseeksi ja mausta chilitahnalla.

3. Kauli taikinasta ovaalinmuotoinen piirakkapohja. Nosta leivinpaperoidulle uunipellille kaulinta apuna käyttäen. Levitä pohjalle bataattiseos ja asettele pinnalle pekoniviipaleet. Paista uunissa 200 asteessa noin 25 minuuttia.

Lisää reseptejä:

Pekoni-taatelipiirakka Minikokoiset pekonimuffinit Pähkinäiset pekonisarvet Ruoka.fi: Fenkoli-pekonipiirakka kukkakaali-mantelipohjalla


Kommentoi

Kommentoi juttua: Pekoni-bataattipiiras

Sinun täytyy kommentoidaksesi.