Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Pekonivoilla gratinoidut osterit

Gratinoidut osterit aateloidaan trendikkäällä pekonivoilla.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Pekonivoilla gratinoidut osterit

  • 12 kpl avattua osteria kuoressaan
  • 3 kpl pekoniviipaletta
  • 50 g voita
  • 1 kpl valkosipulinkynsi
  • muutama oksa lehtipersiljaa
  • ¼ tl cayennenpippuria
  • ripaus suolaa
  • ripaus rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

Pekonivoilla gratinoidut osterit tehdään näin:

1. Valmistele ensin pekonivoi. Paahda pekonit uunissa tai pannulla rapeiksi. Aja pekonit lehtipersiljan kanssa teholeikkurissa pienenpieniksi muruiksi. Sekoita muruseos pehmeän voin joukkoon.

2. Pese ja harjaa osterien kuoret huolella puhtaiksi ennen avaamista. Varmista, että osterit elävät napauttamalla osteriveitsellä kevyesti kuoreen. Elävä osteri reagoi pikaisesti supistumalla.

3. Suojaa toinen käsi tukevalla pyyhkeellä ja nosta osteri liinan päälle, kupera puoli alaspäin. Työnnä osteriveitsi ujuttamalla veitsen kärki kuoren väliin, osterin suippoon päähän. Käännä veistä ja kuorenpuolikkaat irtoavat toisistaan. Irrota osteri varovaisesti ylemmästä kuorenpuolikkaasta ja katkaise sulkijalihas kuoren pohjalta.

4. Nosta avatut osterit kuoressaan foliolla suojatun uunipellin päälle. Nosta ostereiden päälle nokare pekonivoita ja mausta kevyesti. Gratinoi uunissa 250 asteessa, kunnes pinta on kauniin ruskea. Nauti pekonivoilla gratinoidut osterit paahdetun leivän kera.

Ole tarkkana ostereita valmistaessasi:  Tuoreiden äyriäisten käsittely vaatii huolellisuutta. Ne säilyvät huonosti ja ovat kuolleina käyttökelvottomia sekä potentiaalisia ruokamyrkytyksen aiheuttajia. Osterit, säilytetään kotona jääkaapissa (+2–+ 6 C), kosteaan paperiin peitettynä. Ne kannattaa kuitenkin aina valmistaa ruoaksi mieluiten samana päivänä.

Kokeile myös muita äyriäisreseptejä:

Paistetut kampasimpukat ja meloni-avokadosalsa Kermainen simpukkakeitto Merimiehen sinisimpukat Kalastajan pasta

Lue myös Anna.fi: Noilly Prat -sabayonkastikkeessa gratinoidut osterit


Kommentoi

Kommentoi juttua: Pekonivoilla gratinoidut osterit

Sinun täytyy kommentoidaksesi.