Pepperoni-artisokkafocaccia
Pepperoni-artisokkafocaccia on mehukas ja ruokaisa leipä, joka rakastaa hyvää oliiviöljyä.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 25 annosta
- Laktoositon
- Maidoton
Ainekset
Pepperoni-artisokkafocaccia:
- 5 dl vettä
- 2 tl suolaa
- 2 tl sokeria
- noin 12 dl vehnäjauhoja
- 1 ps kuivahiivaa
- ½ dl oliiviöljyä
Vuokaan
- ½ dl oliiviöljyä
Pinnalle
- 1 prk (250 g) kirsikkatomaatteja
- 75 g pepperoniviipaleita
- 1 prk (285 g) grillattua latva-artisokkaa öljyssä
- 2 rkl latva-artisokkien säilykeöljyä
- muutama oksa timjamia
- ripaus sormisuolaa
Valmistusohje
1. Valmistele ensin kirsikkatomaatit. Halkaise kirsikkatomaatit ja levitä uunipellille. Paahda 75-asteisessa uunissa taikinan valmistuksen ja kohotuksien ajan.
2. Valmista taikina. Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi. Lisää suola ja sokeri. Sekoita jauhoihin kuivahiiva. Lisää noin 4 dl vehnäjauhoista huolella vispaten. Lisää loput jauhot ja oliiviöljy, ja alusta taikinaa käsin noin 10 minuuttia tai yleiskoneessa noin 4 minuuttia tai, kunnes se irtoaa kulhon reunoista. Anna taikinan kohota peitettynä lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.
3. Valuta oliiviöljy uunivuokaan tai -pellille (28 x 38 cm). Painele taikina vuoan pohjalle. Anna leivän kohota 15 minuuttia.
4. Puolita pepperoniviipaleet. Valuta artisokat liemestä, ja paloittele. Säästä öljyä hieman pinnalle. Lopun voit käyttää esimerkiksi salaatteihin.
5. Painele taikinan pintaan sormilla koloja ja asettele koloihin puolikuivattuja kirsikkatomaatteja, pepperoniviipaleita ja pilkottua artisokkaa. Valuta focaccian pinnalle hieman artisokkien öljyä. Riivi pinnalle timjaminlehtiä ja ripottele päälle hieman sormisuolaa. Paista focacciaa 200-asteisessa uunin keskitasolla 25–30 minuuttia.
Kokeile myös muita meheviä leipäreseptejä: Punajuuri-focaccia Kreikkalaistyyppinen leipä Kesäkurpitsaleipä Ruoka.fi: Focaccia-leipäset
Kommentoi
Kommentoi juttua: Pepperoni-artisokkafocaccia