Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Persimoni-kermavanukas

Baijerilainen ker­mavanukas eli bavarois saa lisä­makua talven kausihedelmästä persimonista.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

Kermavanukas:

  • 1 dl maitoa
  • ½ vaniljatanko
  • 3 liivatelehteä
  • 2 kananmunankeltuaista
  • 1 dl sokeria
  • 1½ dl kuohukermaa

Persimonsose

  • 2 persimonia
  • 2 rkl sokeria
  • 2 rkl vettä

Lisäksi

  • 1 persimoni
  • 2 rkl appelsiinilikööriä
  • 5 rkl sokeria
  • kuorittuja pistaasipähkinöitä

Valmistusohje

1. Valmista ensin persimonisose. Kuo­ri ja pilko hedelmät kattilaan. Lisää sokeri ja vesi. Keitä miedolla lämmöl­lä noin 5 minuuttia, kunnes hedelmät hieman soseutuvat. Paseeraa seos huolella siivilän läpi ja anna jäähtyä.

2. Mittaa kattilaan maitoa ja raapu­ta joukkoon halkaistun vaniljatangon siemenet. Anna seoksen kiehahtaa. Poista vaniljatanko. Nosta liivatteet kylmään veteen 5 minuutiksi.

3. Vaahdota keltuaiset ja sokeri. Lisää kuuma maito munavaahtoon samal­la sekoittaen. Siirrä seos kattilaan ja kuumenna miedolla lämmöllä samalla vatkaten 8–10 minuuttia, kunnes keltu­aiset kypsyvät ja seos hieman sakenee.

4. Purista liivatteista neste ja sulata keltuaisseokseen. Siirrä kulho jääh­tymään ja vatkaa seosta, kunnes se jäähtyy. Vatkaa kerma löysäksi vaah­doksi, ja sekoita kermavaahto sekä persimonisose jäähtyneen keltuais­ vaahdon joukkoon. Kaada seos sili­konisiin annosvuokiin. Anna hyytyä jääkaapissa yön yli.

5. Kumoa vanukkaat tarjoilulautasil­le. Pese ja viipaloi persimoni. Paine­le viipaleet kuiviksi talouspaperilla. Kasta viipaleet likööriin ja sen jälkeen sokeriin. Paahda viipaleet kuivalla ja kuumalla pannulla sokeripinnat alas­ päin, kunnes neste haihtuu ja sokeri alkaa saada hieman väriä. Voit pai­nella viipaleita lastalla, jotta pinnat paahtuvat tasaisesti. Tarjoile viipaleet vanukkaiden kanssa. Ripottele koris­teeksi rouhittuja pistaasipähkinöitä.

Ihanan kermaiset jälkiruoat sopivat talven herkkuhetkiin:

127897-glogipaarynat_ja_pannacotta.jpg

Jouluinen panna cotta

Valkosuklaa-piimäpannacotta

Valkosuklaa-piimäpannacotta

punssivanukas

Punssivanukas

Ruoka.fi: Dulche de Leche -vanukas


Kommentoi

Kommentoi juttua: Persimoni-kermavanukas

Sinun täytyy kommentoidaksesi.